A tegnap délután elhunyt Klapka György leginkább kiváló üzleti érzékéről volt ismert. A pénzcentrum.hu összegyűjtött  néhány idézetet Klapkától, amelyekben pénzhez fűződő viszonyáról beszélt és amelyek talán tanácsul szolgálhatnak másoknak is, hogyan kell kiaknázni az anyagi lehetőségeket.

Klapka legjobb mondatai a pénzről

Klapka György (fotó: Kovács Tamás / MTI)

Ezek közül következzen néhány:

„Három dologba kell befektetni: egyharmad aranyba, egyharmad értékpapírba, egyharmad ingatlanba. Valamelyik a három közül mindig megy, ha meg nem, akkor kell venni.” (24.hu)

„Sikerorientált ember vagyok, a pénzhez nincs viszonyom, öt forintból ugyanúgy megélek, mint százmillióból. Nekem a pénz egy bizonyítvány. Ha csinálok egy egymillió forintos üzletet, akkor kaptam egy kettest. Ha csinálok egy tízmilliósat, akkor kapok egy ötöst.” (Origo)

„A kereskedelmet srác koromban kezdtem az agyaggolyókkal, amiket mi is árultunk az üzletünkben. A gyerekek megvették, én pedig aki nagyon jól golyóztam, megkérdeztem tőlük, hogy akarnak-e játszani, természetesen akartak, hiszen azért vettek. Miután általában elnyertem tőlük a golyókat, a gyerekek, vissza akartak menni az üzletbe a maradék pénzükön golyókat venni, de én azt mondtam, hogy kétszer annyi golyót adok a pénzükért, mint az apám. Miután apám megtudta, hogy tönkre akarom tenni, két óriási pofont kaptam, de a kereskedelmet nem tudta kiverni belőlem.” (Business & Café)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Az eszét használta és nem a pozícióját.
qxy
Ez volt az egyik aki megállta volna a helyét mint miniszter
A másik Stadler. Ezek akik a szarból is pénzt tudtak csinálni Az eddigi kormány ennek az ellenkezője mind.
wagabund
Klapka nagy mágus volt! ...és...tudott élni!

nyugodjék békében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.