Másod- és harmadfokú égési sérülésekkel érkezett vasárnap délután a budapesti Honvédkórházba a pénteki veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje – közölte Tamás Róbert, az intézmény orvos igazgatója vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján.

Nyilatkozott a Honvéd Kórház orvos igazgatója a hazaszállított sérültekről

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ igazgatója elmondta, információk szerint vasárnap délután fél hét előtt a baleset harmadik, Budapestre mentőautóval érkező súlyos sérültje is átlépte a határt és várhatóan este 8 óra körül az intézményükbe érkezik.

A kórházba érkezett első két sérült, 50-60 év közötti férfi és nő, állapota stabil – közölte Tamás Róbert megjegyezve, hogy a testi és főleg lelki sérüléseik kezelése hosszú ideig tarthat.

Az igazgató elmondta, pár mondatot váltott a sérültekkel, amikor leszállt velük a helikopter, és a hozzátartozók is úton vannak már.

Megerősítette, hogy a negyedik, ugyancsak felnőtt sérült az előzetes információkkal szemben hétfőn fog az intézménybe megérkezni mentőautóval, neki végtagsérülései is vannak.

Az orvos ezredes elmondta, a betegek állapota stabil, kommunikálnak, jelenleg vizsgálatuk folyik, az elkövetkező órákban pedig elkészítik a terápiás tervet is. Hozzátette: a kinti orvosokkal folyamatosan tartották a kapcsolatot, és az olasz kollégák folyamatosan tájékoztatást adtak a sérültek állapotáról.

Tamás Róbert a sérültek felépüléséről egyelőre nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, de megjegyezte, mind a testi, mind a lelki sérülésekből hosszú lesz a felépülés.

Tamás Róbert jelezte, orvos kollégái önként, szabadságukról jelentkeztek munkára.

A két sérültet repülővel hozták Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, onnan mentőhelikopterrel vitték a Honvédkórházba.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
Vessetek meg, ha nem jól tudom, de, akinek a 60%-a megégett, nem sok esélye van!
Bár ne lenne igazam!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Mirabilis: ma, 20:15
Jó kérdés!
Mindig azon spórolunk, amin nem szabadna!
grincss
Vessetek meg, ha nem jól tudom, de, akinek a 60%-a megégett, nem sok esélye van!
Bár ne lenne igazam!
elnyomott
@bencemacska: és ha itthon kapnak egy fertőzést? Kárpótolja az anyanyelv és a rokonság?
dr. prédikátor
Érdkes A VIP kórház a Kútvölgyi nem ajánlotta fel a betegek kezelését!!!Vagy oda csak a kiváltságosok mehetnek???,
Dr plágium
@dr. prédikátor: Budapesten a Honvéd, a Bethesda és a és az Egyesített Szent István és Szent László kórházban van égési osztály
christike
@grincss: igen jól tudod ,sajnos :( én is így tudom ((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.