S. Ábel szerint csupán jobb az írói vénája és nagyobb a fantáziája, de nem akart 22 embert lelőni az ELTÉ-n 2010-ben – olvasható a Blikk cikkében.

S. Ábel szerint azért került börtönbe, mert jobb az írói vénája

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Kúria 2015-ben két és fél év börtönre ítélte emberölés előkészületéért, ezt az ítéletet azonban az Alkotmánybíróság megsemmisítette. Ábel azonban így is a rácsok mögött kötött ki, mert 2013-ban lövöldözött egy gyorsétteremben. Először 5 év börtönt kapott, de pár hónapja házi őrizetre változtatták ezt az ítéletet – a rendőrök napjában többször is beugranak ellenőrizni.

A Blikknek nyilatkozó S. Ábel szerint semmi sem úgy történt az utóbbi esetben, ahogy azt a rendőrség és az ügyészség állítja, de többet erről nem akar beszélni, várja a másodfokú ítéletet.

Most már házi őrizetben van, lábán nyomkövetőt kell viselnie, de készül a jogi tanulmányainak befejezésére, és macskáját dédelgeti, valamint az írással is kacérkodik. Utóbbival azonban megvárja a vádak tisztázását, ha kell, Strasbourgig is elmegy – olvasható a cikkben.

Egyszerűen nevetséges, hogy azért börtönbe küldenek valakit a mai világban, mert ír néhány verset. Az írói szabadság hol van? Addig nem nyugszom, amíg meg nem tudja a világ, hogy soha senkit nem akartam bántani! Egyszerűen talán picit jobb az írói vénám, és nagyobb a fantáziám az átlagosnál.

- mondta el a Blikknek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.