Botka László szerint jövő áprilisban le kell váltaniuk és le is fogják váltani a Fideszt.

Az emberek többsége kormányváltást akar

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön, Salgótarjánban, utcafórumon kijelentette: az emberek többsége kormányváltást akar, és az elmúlt napok történései ezt a kétkedők számára is bizonyossággá tették.

Botka László arra hívta fel a figyelmet, hogy több tízezren tüntetnek napok óta Budapesten, sőt már a vidéki nagyvárosokban is többezres tüntetések voltak, és döntően azok a fiatalok vannak az utcákon, akikről sokan azt gondolhatták, nem is érdekli őket, mi történik körülöttük. "A kormányzati gyalázat után megmentik a magyarság becsületét. Köszönjük nektek, és kitartást!" – fogalmazott.

A szocialista politikus úgy értékelt, hogy a kormány nekiment egy egyetemnek, majd a civil szervezeteknek, és "egy hazug, ocsmány kampánnyal hadat üzent annak az Európai Uniónak, amelyhez mi a magyarság akaratából tartozunk".

Azt mondta, ezzel a három lépéssel hatalmas tömegek számára vált egyértelművé, hogy Orbán és a Fidesz számára csak az a fontos, hogy teljhatalma legyen, márpedig ha valaki csak a saját hatalmát szereti a hazában, az minden, csak nem hazaszeretet.

Botka: le kell és le is fogjuk váltani a Fideszt jövő tavasszal

Fotó: MTI/Komka Péter

Minden demokrata szavazata kell a kormányváltáshoz

Botka László hangsúlyozta: a kormányváltáshoz minden demokrata szavazatára szükség van, és arra, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy baloldali jelölt küzdjön a Fidesz jelöltjével. Beszélt arról is, hogy az összefogás nem elég, vissza kell nyerni azon százezrek bizalmát is, akikét elveszítették kormányzásuk alatt.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt is kifejtette, hogy a Fidesz kettészakította az országot az elszegényedő tömegekre, akik egyre nehezebben élnek, és a kevés kiváltságosra, akiknek minden kedvezményt megadott. Hangoztatta, az MSZP ezt az igazságtalanságot akarja felszámolni, csökkentve az átlagos vagy átlag alatti jövedelműek terheit, amihez viszont nagyobb hozzájárulást kérnek az elmúlt évek nyerteseitől.

Botka: le kell és le is fogjuk váltani a Fideszt jövő tavasszal

Fotó: MTI/Komka Péter

"Mi abban hiszünk, hogy ebben az országban nincsenek hazafiak és hazaárulók, jó és rossz magyarok. Mi abban hiszünk, hogy akkor lesz ez élhető, szép, európai ország, ha mind a tízmillió magyarnak az otthona lesz, és ember és ember között nem a világnézet, a pártállás, hanem újra a tisztesség, a becsület és a munka tesz különbséget" – fogalmazta meg Botka László.

Ez már nem csak egy egyetemről szól

Molnár Gyula, az MSZP elnöke is arról beszélt, hogy az elmúlt napok világossá tették, Magyarországon az emberek jelentős részének elege van ebből a hatalomból, és az első lehetséges alkalommal el is fogja őket zavarni.

Kifejtette: ez nem egy egyetemről szól már; "amikor azt mondjuk, hogy a Közép-Európai Egyetemmel vagyunk, akkor mindenki a saját Közép-Európai Egyetemére gondol, aki elveszítette a munkáját, akinek a gyereke külföldre kényszerül, aki nem tud megélni a fizetéséből, akinek nem elegendő a nyugdíja".

Együtt le fogják váltani a kormányt, megvan ehhez a kritikus tömeg, nem kell megijedni – jelentette ki az ellenzéki párt elnöke. Hozzátette: a szavazófülkében mindenki eldöntheti, hogy hova húzza be azt az ikszet, "és másnap egy normális európai országban élhet".

A mintegy kétszáz résztvevő ütemes tapssal és Botka László nevének skandálásával fogadta a főposta előtti téren a szocialista miniszterelnök-jelöltet és a párt elnökét.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
Levaltani??? Mire? Kire, szerencsetlen???
Felesleges elmenni szavazni; csak koztorvenyes bunozo es koztorvenyes bunozo kozul lehet valasztani! Ennek nincs ertelme, egyik bunozo koveti a masikat.
Ebben az orszagban mar nem valasztani kellene...
Az orszagban rendet kellene tenni, utana ujrainditani, valodi rendszervaltassal.
vonotok
Lacika ! térj már magadhoz. Csak nem arra a blődségre gondolsz, hogy az MSZP majd egyedül lesöpri a FIDESZ-tt??? Ennyire naiv még Te sem lehetsz., hogy esélyetek legyen, le kellene szálin a magas lóról, körbenézni, kivel, hogyan lehetne együtt győzni 18-ban.
kamazuka
Hát bármi megtörténhet.Az tény,hogy voksokat pénzért szerezni törvénybe ütköző.
Ám természetbeni juttatásokkal már lehet.
Elképzelhetőnek tartom a szavazó bázis össze verbuválására a tabu mentes ,,pajta,sufni tuning,erotikus szolgáltatást,korra nemre vallási identitásra függetlenűl.18-,,ass" karikával persze.
Azt már a fityfaxsz-ködmön is tudja,hogy a szimpla se..nyalás 18-ban már nem lesz elég.
Hát ha minden 4 esztendő totál szívás az állampolgárnak,akkor a gyönyör 1x egy nap hadd legyen az övé.
Nem igaz?
Lássuk hát van e vér a pucájukban!
Vagy győzzön a jobbik?
Szókrakész
Mondjátok x éve és lóxar nem történt!!!

Nagy kamu dumagépek vagytok fidesz fizetéssel!!!
karma1
JOVO TAVASSZAL??? Hat hol a gyaszban volt ez a hulye az elmult heten?
Botka, te pont olyan szerencsetlen tutyimutyi vagy, mint a partod. (Na meg a tobbi ellenzekinek mondott partocska)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.