Egyéni képviselői hellyel engesztelnék ki a szocialisták Gyurcsány Ferencet, ha elfogadná, hogy nem lesz rajta az MSZP-DK közös országos listáján – értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a XIII. kerületben kapna Gyurcsány egy biztos befutónak számító egyéni képviselői helyet a 2018-as országgyűlési választáson, ha cserébe elfogadja azt, hogy nem kerül rá az MSZP és DK közös országos listájára.

Az nagy kérdés ugyanakkor, hogy Gyurcsány ehhez mit szól, valamint hogy ez miképp egyeztethető össze az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, Botka Lászlónak a programjával, aki azt hangoztatja, pártja leszámolt a 2010 előtti időkkel.

A lap értesülései szerint eddig nem jött be a számítás Botkával, nincs olyan erősítő hatása, mint Németországban Martin Schulznak volt (akinek megjelenésével a szociáldemokrata párt elkezdett látványosan erősödni). 

"Az elképzelés az volt, hogy ehhez hasonlóan az MSZP is hónapról hónapra növelni tudja támogatottságát a „Fizessenek a gazdagok!” szlogennel és az igen népszerűtlen Gyurcsány Ferenc elutasításával, miközben a riválisnak számító DK bázisa csökken. Ezzel – legalábbis terveik szerint – kialakult volna az a helyzet, hogy a szocialisták kerülnek olyan domináns pozícióba, amikor az összes többi pártnak lényegében hozzájuk kell igazodnia. Ez azonban a közvélemény-kutatásokban egyáltalán nem látszik, hibahatáron belüli az emelkedésük, és Gyurcsány Ferencék sem roppantak meg" – olvasható a cikkben.

Botka korábban azt emlegette, májusra beérik a stratégiája – mostanában viszont egyre többször inkább őszről beszél.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@magyarbakancs: "Orbán,Gyurcsány azok a politikusok kik tönkretették ezt az országot." Majd a jobbikos vérnácik fogják ezt megoldani!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Manhattan:" Majd a jobbikos vérnácik fogják ezt megoldani!?"
Nem vagyok Jobbikos.Egyetlen egy pártnak nem vagyok szimpatizánsa.
Orbán,Gyurcsány urak igen tönkretették az országot.
coni
@Béla333: Mint többször megírtam Neked és tiszteletben tartom az olyan emberek választását (8Millióból kb 7 Millió) aki közvetlenül vagy közvetve mint Te a Fidesz 2/3-ra szavazott másodszor is. Én az ország lecsúszásáért nem a Fideszt hanem a választókat hibáztaton és így elsősorban tőlük határolódom el, Én a jelenlegi Schiffer nélküli LMP-t becsülöm, de látom, hogy guzsba vannak kötve valószínűleg ez a Schiffer örökség, így nem tudnak a kormányváltás mellett kiállni, de még azért sem, hogy legalább a ténylegesen ellenzéki pártok, velük együtt a parlamentben maradjanak. Véleményem szerint 2014-ben lehetőséget adtatok 14 ezer milliárd lenyúlására és 2018-ban lehetőséget adtok a Fidesznek a teljes ellenzék kinyírására is. Egészségetekre, én már ebben nem veszek részt. De úgy gondolom, lesznek emberek akik nem fogják tudni megnyugtatni a saját lelkiismeretüket amikor újra orosz fennhatóóság alá kerül az ország.
kiscsillag66
Nem szerencsés összemosni a két embert. Óriási a különbség kettejük között,
Béla333
@coni: 10.37
Én meg úgy látom, hogy nem az LMP becsületes, következetes korrupció ellenes politikája hozta ránk a Fidesz 2/3-ot és így az ország lerablását, hanem azok a politikusok, akik az elmúlt évtizedekben kormányon és ellenzékben a Fidesszel összejátszva loptál el az adóforintjainkat és osztották el egymás között, hogy mindenki kussoljon erről.
Ezekben a pártokban, politikusokban bízott az emberek zöme, nagy csalódás volt, amikor kiderült, hogy ezek nem is politikusok, hanem bűnözők.
Mivel azt a célt tűzték ki, hogy nem hajlandóak szégyellni a pofájukat azért, amit tettek, újra kérik a választókat, hogy bízzák meg őket a kormányzással, bízzanak bennük újra.
Hátralépni nem hajlandóak!
A választók meg nem hülyék, nem bíznak ezekben a már "bizonyított" bűnözőkben, inkább nem mennek el szavazni.
Ezért is ezek a bűnöző politikusok a hibásak.
A te véleményed mutatja hogy hogyan deformálódik a józan ész nálunk: nálad az a hibás a rablásért, az ország lecsúszásáért, aki fellép ez ellen és nem hajlandó a bűnözőkkel semmiféle szövetségre lépni és nem azok, akik a bűncselekményeket ténylegesen elkövették?!?!
Ezért írtam, hogy ez már klinikai eset szerintem!
coni
@Béla333: Ha Te úgy érzed, hogy az LMP meg fogja menteni az országot és nem fogunk az Unió helyett ismét orosz fennhatóság alá kerülni akkor sok sikert. Én teljesen másképpen látom, de nem akarlak/tudlak befolyásolni, ahogyan még 7Millió választót sem.
Béla333
@coni: 11.23
Nem hiszem hogy az LMP-n múlna a dolog!
Ha bizalmat kap, tud cselekedni, ha nem, akkor ugye nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok