Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Novák Katalin az Országos Diáktanács ülése előtti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ezzel is segíteni szeretnék a fiatalok munkaerőpiaci versenyképességét, mert sokan beszélnek ugyan idegen nyelvet, ám stagnál azok száma, akiknek erről igazolásuk is van.

A térítés utófinanszírozással történik majd, a sikeres vizsgát követően az Új Nemzedék Központnál lehet majd kérni a vizsgadíj kifizetését – tette hozzá.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
És a 35 év feletti miért van diszkriminálva?!?!
SystemError
@Szókrakész: Pont, hogy 35 év felett veszélyes a nyelvtudás hiánya. A mai fiataloknak mindenhonnan az angol folyik, ha kinyitja a facebook-ot, youtube-ot...vagy csak egy pc játékot Az idősebb generációkból volt aki, ha tanult is nyelvet az pl orosz volt. Mondjuk ki tudja, úgy néz ki nagy előnyökkel jár ma egy orosz nyelvvizsga is!:)
TomasP
Nesze nektek fiatalság >>>> kik is szervezték a felvonulást (a fiatalok) itt van a válasz a kormánytól, kaptok valamit, amivel nem értek semmit sem, mert az oktatásért továbbra is egy vagyont kell fizetni. Viszont most részesedtek egy mézesmadzaggal, amivel a kormány beakarja fogni a szátokat.
ila51
van egy idős nő , hobbiból megtanulta az angol nagy részét , legalább is leírni le tudja a hasznos szavakat...használati utasításokból
Lepényleső
Ez nem diszkriminatív,vagy a nyugdíjkor határa már csak 35 év?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.