Az ünnepi menetrend miatt némi bosszúságot okozhat május 1-jén a fővárosi közlekedés, cserébe azonban változatos programokat kínál ma Budapest.

A Szentendrei Skanzenben hagyományt őriznek, a Csodák Palotájában gyerekeknek szóló tudományos műsor lesz, este pedig éppúgy hallgathatunk jazzkoncertet a Duna-parton, mint posztpunkot vagy olasz operát – írja az Index.

KÖZLEKEDÉS

A BKK járatai ünnepnapi menetrend szerint, helyenként megváltozott útvonalon közlekednek. Április 30-án és május 1-jén a szabadtéri programok miatt több forgalmas utat is lezárnak; az érintett szakaszokon közlekedő járatok menetrendje és útvonala változni fog. Leáll a városligeti Sétajárat, korlátozott lesz a Bubi-hozzáférés, és másfelé megy a 9-es busz. A változásokról a BKK honlapján részletes tájékoztatást található.

SZABADTÉRI PROGRAMOK

Forma–1-es versenyautók, raliautók, túrakamionok és más unortodox járművek parádéja az Andrássy úton, délután fél 4-től. Soha jobb alkalmat, hogy közelről megnézzünk egy Forma–1-es autót.

Majális Szászhalombattán reggel 10-től este 7-ig, a kőolajvezetékről elnevezett Barátság Kulturális Központban, Mystery Gang koncerttel súlyosbítva.

Kormányváltó május 1. a Városligetben, reggel 10 órától, az MSZP szervezésében. Nem ők az egyetlen párt, akik a ligetben ünnepelnek, az LMP és a DK is kitelepül.

Európához tartozunk! névvel tart tüntetést a Momentum Mozgalom a Szabadság téren. Az összegyűlt tömeg az Andrássy úton a Hősök terére megy tovább

A Walking Dog kutyás pikniket szervez a Hajógyári-szigeten a Golftanyában. Kezdés reggel 11-kor, kutyát vinni erősen ajánlott.

Idén ötvenéves a Szentendrei Skanzen. Reggel 9-től délután 5-ig ingyenes és gyerekbarát szabadtéri programok. Este Lajkó Félix-koncert az Amfiteátrumban.

KONCERTEK

Korai Öröm a Dürer-kertben, este nyolctól tízig.

Tabán Majális. A koncertek reggel kezdődnek. Fellép a Takács Tamás Blues Band, a Beatrice, az Edda, a Tátrai Band, illetve egy színpadra áll Deák Bill Gyula és Földes Hobo László.

Képzelt Város koncert az Instantban. Pesti posztpunk, ingyenes belépés, kezdés este 9-kor.

Ganxsta Zolee és a Kartel este fél 9-től koncertet ad a Bókay-kertben. (Fel, fel, ti rapjei a földnek.)

Klasszikus Kedvencek 2017: májusköszöntő koncert a Müpában, olasz operákkal.

KULTÚRA

Tudományos Show a Csodák Palotájában, a Camponában. Hőtan, mechanika, buboréktudomány és elektromosság – gyerekeknek ideális.

Robert Bery, a magyar származású kortárs képzőművész első magyarországi kiállítása május 1-jétől lesz megtekinthető az ARTEL Galleryben.

Novo Doba meets Stripburger. Exjugoszláv újhullámos képregényeken felnőtt kísérleti művészek kiállítása a Kisüzemben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Forma 1-esek a május elsejére. Mindent megér ha el lehet mismásolni Május 1. apropóját ami a jelenlegi, a munka társadalmát hirdető vezetés részére valamiért nem kívánatos.
egyvandor
Ha mondjuk pénztáros lőrinc legalább egy negyedórás bevételét rááldozná egy egy adag virslire sörrel a körzete és szolgálói valamint azok családtagjai számára.
egyvandor
@egyvandor: Mondjuk nekem nem menne le a torkomon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.