Magyarországon még nem rendeztek ilyen szintű helikopteres hadgyakorlatot.

Május első felében ad otthont a Pápa Bázisrepülőtér a hadgyakorlatnak – írja a veol.hu.

Kedden, az első repülési napon a pápai reptéren 14 helikopter egy időben emelkedett a magasba egy úgynevezett szoktató repülés keretében, hogy együtt, kötelékben haladva járják be a nagyszabású gyakorlat helyszíneit.

Gyöngyös Gábor századostól, az MH Pápa Bázisrepülőtér repülést biztosító századának századparancsnokától a lap megtudta: az Európai Védelmi Ügynökség Fire Blade 2017 elnevezésű helikopteres kiképzőprogramja során osztrák, német, belga, szlovén, valamint magyar helikopterek gyakorlatoznak a pápai légikikötőben, továbbá a bakonyi gyakorló- és lőtereken, nappali és éjszakai repüléseket egyaránt végrehajtva. Öt nemzet, 14 légi jármű, közel 500 katona – a számok nyelvén így fest a hadgyakorlat, melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson az európai helikoptereseknek a közös feladattervezésre és -végrehajtásra.

Hasonló kiképzéseket korábban már többször tartottak például Finnországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, ám hazánkban most először szerveztek ilyet. A közös gyakorlást minden alkalommal egy speciális téma köré építik, ezúttal a levegő-föld éleslövészet jelenti a végrehajtandó feladatok legfőbb célját.

A május 12-ig tartó akcióban a résztvevő katonák főként Pápa, Újdörögd és Hajmáskér térségében hajtják végre a feladataikat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
erre az alkalomra rep.kéépes állapotba hozták mind az egy Mi 24-es gépét a dicsőséges M.kir. Hadseregnek
papa.49
@Equus: Az még nem biztos, de kifog derülni a levegőben se repülő, se helikopter még nem marad fent sohasem))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.