A Laterex Építő Zrt. lekerítette a Kis-Duna mellett futó Eurovelo 6 nemzetközi kerékpáros főútvonalat a Ferencvárosban.

Áthaladni lehetetlen lesz, és csak óriás kerülővel lehet az útra visszajutni. A háttérben üzleti vita húzódhat meg – írta az Index.hu az eset kapcsán.

A lap egy olvasójuktól értesült, aki Soroksárról indulva az Eurovelo 6-os számú kerékpárútvonalat használja a Közvágóhídig. A IX. kerületi szűk járdás szakaszon egy romos, hosszú idő óta nem használt ingatlan mögött a Duna felé, ahol a kijelölt kerékpárút halad a tulajdonos két helyen lezárni készül és a "Magántulajdon" tábla is kikerült – írta, amelyhez fotókat is csatolt.

A Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete a helyszínen próbált utánajárni a kérdésnek, és a következőkre jutottak: "A Laterex Építő Zrt. egy munkatársának elmondása szerint, a 2024-es (meghiúsult) olimpia kapcsán felmérések készültek a területen. Ennek során megállapították, hogy a Laterex Építő Zrt. illetéktelenül parkolónak használ egy önkormányzati területet, amire visszamenőlegesen súlyos összegeket kellene fizetnie. Bosszúból a cég lezárta az E6 kerékpárutat, ami szerintük telekkönyvileg hozzájuk tartozik."

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mire van a Földhivatal nyilvántartása? Ki kell kérni a hivatalos telekkönyvi kivonatot és akinek nincs igaza, az fizessen. Vagy nem ezért tartjuk a hivatalokat?
De addig ez a Latexos kft. ne játsszon hivatalos személyt a bringaútra. Majd ha eldől és neki van igaza, akkor (ha nem tudnak megegyezni) lezárhatja a SAJÁT tulajdonát.
Persze ehhez kéne egy olyan igazságszolgáltatás is, amelyik nem tököl évekig egy-egy ügyön.
sokanvagyunk
Világelsők vagyunk - végre lesz egy sorompós, fizetős bicikli főútunk is. :)
feco fero
Köcsög céggel köcsögölni nem más mint köcsögök köcsögölnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.