Többen kerültek csapdahelyzetbe, van, akinek az ötletét is lenyúlhatták.

Másfél éve indította a kormány azt a programot, amivel 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást ígért azoknak a fiataloknak, akik Budapesten vagy Pest megyében indítanának saját vállalkozást. A pályázás feltétele egy 8 hetes képzés elvégzése, amit az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) végez.

Tamás Hollandiából jött haza, februárban kezdte el a képzést, üzleti tervében azzal számolt, augusztusra megkapja a pénzt, és fejleszthetik a robotot, amit társával megterveztek – írja a 444.hu. A fiatal nevét védelmében a lap megváltoztatta. Jött az időhúzás, csak augusztusban derült ki, hogy rossz volt a kitöltési sablon, amivel dolgoztak, így új tervet kellett írniuk, amire két hónap múlva bólintott rá az OFA.

A céget októberben alapították meg, hogy indulhassanak a pályázaton, de az eredményre még mindig várnak, az minisztérium mindig csak türelmet kér tőlük, a járulékokat viszont már fizetniük kell. Nem Tamás az egyetlen, aki így járt, az NGM alá tartozó hatóság egy pályázatot sem bírált el, ám többen szembesültek vele, hogy míg ők a minisztériumra várnak, más már megvalósította az ötletüket.

A pályázók képzését levezénylő cég, az IOSZIA Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény Kft. viszont így is jól járt, ők szervezik a képzést – ami ugye fut, annak ellenére, hogy a program döcög –, tananyagot dolgoz ki és mentori tevékenységet biztosít. A Kft. ügyvezetője Fülöp Henrik, aki jó kapcsolatot ápol kormánypárti politikusokkal.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
Igy jár, aki beveszi a kormány mézesmadzagját.
nyanya001
Mégis mit vártatok kedves fiatalok
ettől a csuti seggszájútól Ígért 9 éve 1 millió munkahelyet ami úgy valósult meg
részben, hogy lassan 1 millió ember hiányzik a munkaerő piacról mert elvándoroltak.
Nektek is kér volt hazajönni most tapasztalhatjátok a saját bőrötökön.
F_Viktor
O'szt fülöp henrik időben megkapta ami jár neki?
simmering73
Miért? Mire számítottak? Arra viszont jó volt, hogy most már ti se szeretitek őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.