Ha van olyan egyetem, amely különleges elbánásban részesül ma Magyarországon, akkor az az Orbánék által gründolt Nemzeti Közszolgálati Egyetem – írja a HVG hetilap. Már az ELTE jogtudományi karának volt dékánja, Király Miklós is felemlegette az Orbán Viktornak címzett nyílt levelében, hogy a felsőoktatásban felhalmozott sérelmek közé tartozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bizonyos képzések esetében kizárólagos monopolhelyzetbe hozása és kiemelt finanszírozása.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Így van! Az NKE nem más, mint illiberális csicskaképző a genyó igényei szerint! Pont olyan, mint a vietnami, vagy thaifoldi átnevelő táborok voltak!
CsipkeRózsa
Csodálom, hogy ezt eddig nem említették, pedig egyértelmű volt.
relatív
A magyar közélet - minden szintje, formája - egy vállalhatatlan körülmény közt vergődik. Ki, mi azért, hogy hátrányban, ki, mi azért, mert előnyös helyzetben van ( a várható retorzió fenyegetettségében egy kormány-váltás esetén ) !

Sajnos, a magyar joghelyzet eltolódott kialakítása következtében mind a korábbi ( -későbbi ) Magyarországgal, mind a normális működésű más államokkal szemben egy nem normális, indokolhatatlan gyakorlat miatt olyan állammá váltunk, melynek a rendes (?) útra való térítése csak igen nagy nehézségeken keresztül, és várhatóan hosszú idő után lehetséges !
quadrocopter
@CsipkeRózsa: Korábban már volt egy cikk ( hvg-n?) amely pontisan az egyetem átnevelő funkciójával foglalkozott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.