Lezárult a vizsgálat, és szabálytalan felhasználás miatt a Magyar Államkincstár visszaköveteli az izsáki polgármesternek, Mondok Józsefnek nyújtott támogatást – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mondok egyik cége 35 millió forintot nyert el egy vadászpanzió megépítésére a Darányi Ignác Terv pályázatán 2014-ben. Az épület elkészült, de nem hirdették meg szálláshelyként, hanem a polgármester egyszerűen beköltözött az épületbe.

Lázár azt is bejelentette, hogy a Magyar Nemzet cikke alapján vizsgálatot rendelt el egy hasonló ügyben: Molnár Oszkár edelényi polgármester felesége nyert el 2013-ban 25,7 millió forintot ugyanebből a keretből „szörpház” építésére, de szörpgyártás helyett az elkészült ingatlant hétvégi, illetve családi házként használják.

Az EU-s vidékfejlesztési programban kiemelten támogatják a falusi szálláshelyeket. Az Index korábban legalább 30 olyan nyertes pályázatot talált, amelyben a helyi (ex)polgármester, alpolgármester, illetve az ő rokonaik nyertek. A kiírás szerint a támogatásból épített házakat öt évig kell szálláshelyként üzemeltetni, de utána már bármire felhasználható a részben közpénzből készült ingatlan.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A többi polgármester is fizesse vissza a saját céljára felhasznált Uniós, vagy állami pénzeket.
quadrocopter
@CsipkeRózsa: Meg amiről még nem tudunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.