Az elmúlt egy évben csökkent a dohányzás a fiatalok és a felnőttek körében, közölte Rétvári Bence államtitkár.

Az elmúlt évben kevesebbszer gyújtottak rá mind a fiatalok, mind a felnőttek  - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Sneider Tamás képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

Rétvári kifejtette: a kormány az elmúlt években több intézkedést tett a dohányzás visszaszorítása érdekében. Ilyen volt például a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012-es törvény, amely egyaránt korlátozza a dohánytermékek hozzáférhetőségét és megjelenését.

Rétvári Bence tájékoztatott arról is, hogy jelenleg 61 olyan egészségfejlesztési iroda van az országban, amely bekapcsolódott a dohányzásellenes programba. Ezek több mint 1200 embernek szerveztek leszokást segítő programokat az elmúlt évek során. Kiemelte, hogy 2012-től tilos dohányozni a közforgalmú, zárt légterű helyeken, közösségi terekben, ezért a a beltéri levegőszennyezettség átlagos koncentrációja is csökkent,  90 százalékkal.

A parlamenti államtitkár közölte, az intézkedések eredményeképpen a fiatalok nehezebben juthatnak dohánytermékekhez, azaz a törvény elsődleges célkitűzése megvalósult. 

Az államtitkár arról biztosította a jobbikos képviselőt, hogy továbbra is közpolitikai célkitűzés marad a dohányzás hosszú távú visszaszorításának megalapozása a köznevelési intézményekben és az aktív korú lakosság körében, a prevenciót és a leszokást támogató, tényeken alapuló intézkedésekkel.

MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ez jó hír! A felettem lévő lakók ha cigiznek az erkélyen be kell csuknom az ablakot - olyan büdös.
Sziszifusz
Kevesebben cigiznek ? Szerintem nem. Inkább arról van szó, hogy megemelkedett a csempészett cigaretta mennyisége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.