Két megyében a hőség miatt a legmagasabb figyelmeztető előrejelzés van érvényben, több helyen heves zivatar lehet, a Dunántúlon felhőszakadás is várható.

Kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani többórás napsütéssel. Szórványosan várható zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel.

A meteorológiai szolgálat felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyék kivételével az egész Dunántúlra. Ezen a területen intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Rekkenő hőség és felhőszakadás lehet kedden

Heves zivatar miatt Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Veszprém, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre adott ki a szolgálat elsőfokú figyelmeztetést, ezekben a megyékben kis valószínűséggel a heves zivatarok mellé károkozó szél és jég is társulhat.

Rekkenő hőség és felhőszakadás lehet kedden

Hőség miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben Zala, Somogy, Fejér, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Rekkenő hőség és felhőszakadás lehet kedden

Másodfokú figyelmeztető előrejelzés Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékre van kiadva.

Harmadfokú figyelmeztető előrejelzést Csongrád és Békés megyékre adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.  

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 36 fok között valószínű. északnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Címlapi kép, fotók: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.