Húsz év után újraindulhat a K-vonal, a kormányzati szervek telefonhálózata – derül ki a Magyar Közlöny hétfőn megjelent hivatalos értesítőjéből.

Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes két kormányrendeletben adta ki, hogy minden államigazgatási és rendvédelmi szervet, kormányhivatalt, állami kórházat, kormányzati fenntartású közigazgatási szervet, az Országos Bírósági Hivatalt, valamint a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot egy nem nyilvános, vezetékes telefonszolgáltatásnak kell összekötnie – a Magyar Nemzet szerint a vonalat a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. építheti ki. A fejlesztésre idén 307 millió forintot szánnak, de jövőre várhatóan még további összegeket is fordítanak rá.

A korábbi, ötven évig működő rendszert a Rákosi-érában építették ki – a vonalat csak a legfontosabb emberek használhatták, titkos beszélgetésre.

(hirtv.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
-Halló? Virág elvtárs? Szóljon Pelikánnak, hogy egyszer majd kérünk tőle valamit...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
-Halló? Virág elvtárs? Szóljon Pelikánnak, hogy egyszer majd kérünk tőle valamit...
lampa laz
@Cefi: Szerintem ez a beszélgetés putyin és a csuti mangalica között már elhangzott...
De, h ez a sok hibbant idióta mit suttog egymás fülébe, fel nem foghatom, mivel eddig sem titokban loptak.
Cefi
@lampa laz: Én is pontosan erre gondoltam...
justhpeter
@lampa laz: @Cefi: Mindkettőtöknek igazatok van. És nekem is, amikor azt mondom, ők csak a saját szintjükre mennek vissza, amikor még elvtársi kiváltság volt a "K"-telefon. S látá az úr, hogy ez helyes, hiszen ők is egy pártállamot építenek. Már csak a "láncos kutya" támogatói kellenek, meg az opportunista elvtársakkal leszámoló perek. Előre röhögök mi lesz amikor majd Németh Szilárd nyilvánosan elhatárolódik a revizionista Kósától, az imperialista ügynök Rétvári Bence a tagértekezleten részletes, feltáró vallomást tesz arról, hogy rendszeresen jár templomba.
Tudjátok, ha élvezni nem is fogjuk, de marha szórakoztató lesz.
lampa laz
@justhpeter: Támogatnám őket mindenben, ha ezt az új "fideszkommunizmust" csak a birkanyáj számára, saját önkielégítő gyönyörűségükre, egy távoli lakatlan vulkándombos szigeten valósítanák meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.