Két és fél órán keresztül mentették szerencsétlen állatot.

 Nem mindennapi mentésben volt része az Országos Mentőszolgálat egyik tagjának: a kaposvári állomáson az egyik autóból szűrődött ki panaszos hangocska.

Mentőautóba szorult a kiscica, így szabadították ki

Fotó és nyitókép: Pixabay.com CCO

Mivel nem tudták megnézni, mi is sír, lebontották az autó elejét – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat Facebook oldala. Ekkor jöttek rá, hogy egy tenyérnyi kiscica sírdogál, mert beszorult a feje a hűtő mögé. Noha úgy látszott, képtelenek kiszabadítani, nem adták fel: két és fél órán keresztül próbálkoztak. Ekkor került elő az EKG-hoz használt zselé, amivel bekenték a sírdogáló kicsit, így már ki tudták húzni.

 

A stressz enyhítésére felszolgált tej lefetyelésébe a kiscica belealudt, de a mentők közben elrendezték életét. Elkeresztelték Houdininak a szabadulóművész után, s egyik kollégájuk személyében gazdát is szereztek neki.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szegeny mentosoknek nincsen eleg baja,...:o))) De nagyon szepen, emberseggel oldottak meg a kerdest...:o)))
karma1
Szegeny mentosoknek nincsen eleg baja,...:o))) De nagyon szepen, emberseggel oldottak meg a kerdest...:o)))
ágimami
Lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni amit írok! Én igazán szeretem az állatokat, de csak fele ennyit foglalkoznának az EMBEREKKEL!!!
Mostanában nagyobb hangsúly van fektetve az állatokra mint az emberekre - SAJNOS!!
Elhiszem, hogy nem volt egyértelmű hogy milyen hangot hallanak, - lehetett volna kisbaba is -
így minden elismerésem a mentősöknek a hosszúra nyúlt kimentésért!
Thiramisu
@ágimami: De csak fele ennyit foglalkoznának az EMBEREKKEL szavaival talán fel kellene keresnie a kormányt. Drága ágimami, ha nem figyelünk egymásra és a környezetünkben élő élőlényekre akkor mi is annyit érünk mint a mai kormány.
Emberségből nálam jelesre vizsgáztak a mentősök és biztos vagyok abban, hogy ők az emberekért is minden a lehetőségük és tehetségük szerint megtesznek.
nemkati
@Thiramisu: Az orvosok, a mentősök között is van kivétel, olyan, amelyik nem sok dícséretet érdemel. De elenyészően kevés köztük az ilyen. A legtöbbjük igazán mindent megtesz minden egyes emberért, amit csak tud, néha erőn felül is. Nincs mit a szemükre vetni, ha fele ennyit foglalkoznának az emberekkel, akkor ágimami nagy bajban lenne, amikor rájuk szorul. Minden elismerésem a mentősöké, és hogy még egy kis állatkáért is mindent megtesznek, ezért jár még nekik plusz elismerés is.
reagens
A mentősök csak dicséretet és elismerést érdemelnek. Ők még tudják, mint jelent a hivatás kifejezés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.