Tiltott toborzást folytathatott egy paksi férfi az ukrajnai szakadárok részére, a Szekszárdi Járásbíróság egy hónapos előzetes letartóztatást rendelt el. A férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt korábban.

Tiltott toborzás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság egy paksi férfit, aki Ukrajnában vett részt kiképzésen – közölte a törvényszék a bíróság honlapján kedden.

A férfit "a szövetséges fegyveres erőn kívüli, fegyveres összeütközésben résztvevő szervezetbe belépéssel elkövetett" tiltott toborzás bűntettével gyanúsítják; Donyeckben vett részt kiképzésen azért, hogy a szakadárok oldalán a reguláris ukrán haderők ellen harcoljon – írták.

Az ukrajnai szakadároknak toborozhatott egy paksi férfi – letartóztatták

Fotópixabay.com CCO

A gyanúsítottal szemben korábban nemzetközi elfogató parancsot adtak ki.

Az egy hónapra szóló előzetes letartóztatást a szökés és elrejtőzés veszélye miatt rendelték el. A végzés nem jogerős, a férfi és védője is fellebbezett – tették hozzá.

A büntető törvénykönyv szerint a tiltott toborzás egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a bűntettet nem csak az követi el, aki szövetséges fegyveres erőkön kívüli, idegen fegyveres szervezetbe toboroz, hanem az is, aki ilyen szervezetbe önként belép, ajánlkozik vagy kiképzésen részt vesz.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Milyen indíttatás vezérelheti az ilyen tettekhez az embert?! Sok új bűncselekményre derül fény-hála Istennek-amikre nem is gondolnák...Az egész világot behálózza a gyűlölet. Félelmetes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél