A Vígszínház már a második közleményét adja ki Marton László-ügyében. Az elsőben közölték, hogy a rendező felfüggeszti tevékenységét a színházban, amíg nem tisztázódik a zaklatási ügye.

Együttérzését fejezte ki a Vígszínház az emberi méltóságukban megsértetteknek

Eszenyi Enikő (Fotó: YouTube/ATVzrt)

Ma újabb közleményt adott ki az Eszenyi Enikő vezette színház:

"A Vígszínház társulatát mélységesen megdöbbentették a Marton Lászlóval, a színház egykori igazgatójával kapcsolatos vádak. Szeretnénk kifejezni együttérzésünket és támogatásunkat mindazok felé, akik akaratuk ellenére megalázó, emberi méltóságukat, vagy személyi szabadságukat sértő, érzelmi törést okozó helyzetbe kerültek. A Vígszínház elítél minden ilyen jellegű cselekményt. Eddig is eltökéltek voltunk, de most még nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden hasonló esetnek elejét vegyük, hogy ezeket idejében felismerjük, és az ügyben eljárjunk.

A Vígszínház első lépésként csatlakozik a Független Előadó-Művészeti Szövetség kezdeményezéséhez és aktívan részt vállal a hatalommal való visszaélések és a szexuális zaklatások megelőzését célzó közös munkában. Továbbá kezdeményezi egy színházi szektor szintű anonim bejelentő vonal, vagy online-felület létrehozását, amelyen minden magát érintettnek érző színházi dolgozó, vagy akár színházba járó név nélkül jelentheti be a hasonló eseteket, amelyeket minden esetben kivizsgálunk.

2017. október 20-án Marton László a személyét érintő ügy tisztázásáig lemondott a Vígszínház főrendezői pozíciójáról, a Vígszínház a lemondást elfogadta. A december 15-re tervezett Ibsen A vadkacsa című darabjának bemutatója elmarad a Pesti Színházban. A bérletes nézőinket hamarosan tájékoztatjuk a megváltozott műsortervről.

A Vígszínház társulata ebben a különösen feszült érzelmekkel teli helyzetben is mindent megtesz azért, hogy magas művészi színvonalú előadásokat tarthasson mindhárom játszóhelyén."

(Blikk)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
mindent felfüggesztenek..nagyon helyes..már csak a jogdíjak miatt is.

sokan nem is gondolnák, hogy a jogdíjakból is vígan él marton..úgyhogy futná nem vagyoni kártérítésre (ma sérelmi díjnak nevezik)
cikicakk55
@wagabund: Ahogy figyelem Marton.L. a legelső nyilatkozata óta,amiben rágalomnak nevezte a vádat és feljelentést ígért , meg sem nyikkant. Ha engem igaztalan vádakkal meghúrcolnak, én nem tűrnék csendben. Kiállnék az igazamért. (Igaz,bizonyítéka neki sincs az ellenkezőjére),de ki tartanék az igazam mellett,mint ahogy Lilla is tette már többször is. Ezzel a hátra vonulással csak azt éri el,hogy mindenkinek fény gyúl az agyában és mivel egyre többen jelentkeznek akik a bíróság előtt vallomást tesznek.Most már nem indít feljelentést? Ha ártatlan miért tűri ,hogy ellene hangolják a népet. Szerintem jogos a vád és most már tudja,hogy nem 1-1 az állás.
kiscsillag66
Nem tudom, nekem az jut eszembe, amikor a háború végén mindenki partizán lett hirtelen. Nem kellene ebből már ekkora ügyet csinálni. Ha mindenki megszólalna, akit valami molesztálás ért, akkor az egész ország írhatna. Aki jelentkezik, nem biztos, hogy "partizán" volt.
karma1
@cikicakk55: Szerintem kivar... Ahogy egy masik, ezzel a temaval foglalkozo cikkben kifejtettek, az lesz az erdekes, hogy ki fogja kovetni Martont a forendezoi szekben???
Mert a szinhaznak mukodnie kell, felelosseggel tartozik a kozonseg es a sajat tarsulata fele is.
Szerintem Marton AKKOR fog lecsapni.
Most oszinten: ki ellen tegyen feljelentest Marton??? 7 ember EGYALTALAN nem fedi fel a szemelyazonossagat, csak nevtelenul vadaskodik. Kodszurkalas lenne csak ugy a vakvilagba feljelentest tenni.
En is harcos vagyok, en is azonnal feljelentenem a ragalmazot, de szerintem az ugyvedje sokkal jobb tanacsot adott neki - azt hiszem, se Te, se en nem ismerjuk az osszes idevonatkozo torvenyt, plane azok kiskapuit.
A masik cikknel emlitettek, hogy Szamoca (eperjes karoly - azert kisbetuvel, mert semmibe sem veszem, amiota a tehetseget eladta a futyisznek) lehet ennek a helyzetnek a nyertese.
Marton szamara akkor fog osszeallni a puzzle, mikor ez a vegso kis elem a helyere kerul.
Meg Sarosdi vadaskodasa is hagy kivannivalot maga utan: allitolag tobben is beazonositottak a "jobarat"-ot aki Martonnal a BMW-ben volt, de senki sem tudja, hogy kicsoda: az o neve nem is fontos, mert valoszinu csak egy kis hal volt a szinhazi hierarchiaban, es senkinek sem kell az o helye - nem is karaktergyilkoljak le.
Nagyon remelem, hogy Marton artatlan, az o sarmjaval, tehetsegevel es kisugarzasaval nem nagyon szorul ra egy ilyen szerencsetlen kinezetu nore, mint Lilla.
Hat majd meglatjuk...
cikicakk55
@karma1: Úgy olvastam,hogy a 7 nő aki még jelentkezett csak a nyílvánosságot nem vállalják,de a bíróságon tanúskodni fognak.
Eperjest én is utálom. Már a gengszterváltás előtt sem bírtam a képét. Azt a filmet el sem ketdtem nézni amiben Ő szerepelt. Nem tudom miért,de van pár ember ( nem csak színész) akik valamiért ha meg sem szólalnak,már első látásra valamiért irritálnak. Természetesen ezt senkivel nem éreztetem,csak ha tehetem elkerülöm,hogy lássam, halljam. Nem ismerem a színházi dolgokat,így Marton eddigi munkásságát sem. Elég szűkös az érdeklődési köröm. Így nem tudom,hogy mennyire érinti a színházat Marton kiesése. Azért az érdekelne,hogy ha ez az Amerikai rendező körüli hatalmas cirkusz nincs,akkor meddig várt volna a feljelentéssel,illetve a közzététellel a színésznő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.