Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton elmondta, hogy jövő héttől kapják meg az egészégügyi dolgozók a megemelt fizetésüket. 

A kormány döntése nyomán mind az orvosoknak, mind pedig az ápolóknak november elsejétől megemelkedett a bére, amelyet december elején kezdenek el utalni. Az orvosok esetében a múlt évi 107 ezer forintos emelés után idén egy újabb, 100 ezer forintos többlet jelentkezik a decemberi fizetésükben. Az ápolóknál a tavalyi 26,5 százalékos emelkedés után egy újabb, 12 százalékos többlet várható. 

Itt vannak a pontos számok: így nő a fizetésük az egészségügyi dolgozóknak

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond A pokol bugyrai... – Málenkij robot – Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás megnyitóján a ferencvárosi pályaudvarnál található Málenkij robot-emlékhelyen 2017. november 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az államtitkár közlése szerint egy több éve munkaviszonyban álló szakápoló alapbére 2010-ben 91 400 forint volt, ez most novemberben pedig 183 ezer forintra emelkedett, míg egy 19-21 éve a szakmájában dolgozó szakápoló alapilletménye a 2010-es 106 ezer forintról, 209 814 forintra nőtt.

A jövő évben további 8, majd 2019-ben újabb 8 százalékkal emelkedik az ápolók és a szakdolgozók bére.  A szakvizsgával nem rendelkező orvosok és gyógyszerészek bére 50 ezer forinttal nőtt novembertől, míg a védőnők is 33 ezer forintos bérpótlékban részesülnek.

A mentődolgozók bére a novemberi emelésen felül a jövő év elejétől további 10 százalékkal nő majd, ami 2016 és 2018 között átlagosan 67 százalékos béremelést jelent. Rétvári Bence elmondta azt is, hogy a kormány az elmúlt években összességében 400 milliárd forintot költött az egészségügyi dolgozók béremelésére.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Én azért megvárnám az érintettek beszámolóit.
rétvári csak egy államtitkár ,nem az igazmondó juhász.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Én azért megvárnám az érintettek beszámolóit.
rétvári csak egy államtitkár ,nem az igazmondó juhász.
Levendula
Kár, hogy ezt nem nem hitte el az az 50 éves kardiológus orvos, aki feleségével együtt Németországba vándorolt ki ...
csipetke
@Levendula: Miért,ha ezt a rizsát elhiszik,akkor ittmaradnak?Németországban ennek a 4-5-szörösét keresik az itt most "ennyire"megemelt összegnek.
quadrocopter
Húúúúúúúú...azannyát, nyissatok ajtót, engedjétek be Kánaánt!
De lassan a testtel, genyóéknál már az sem biztos, ami elmúlt!
quadrocopter
Ja és azért vannak "kisebb" gondok a "világszínvonalú" egészségügyben:

"Hónapokat kell várni, nincs elég gép a mellrákszűréshez Budapesten."
tudode
Eső után köpönyeg.
.
Ma már nem csak a lóvéhiány miatt, emiatt az őrültek háza miatt "is" MENEKÜL, AKI TUD, mert elviselhetetlen ez az ÁLLANDÓ ACSARKODÓ BAGÁZS, ezenkívül még hangoskodnak "is"
.
---- A felcsúti tolvajbálon
www.youtube.com/watch?v=xdCVt-otAdA&t=115s
.
Uncsi!
quadrocopter
Itt valami nem stimmel!

A Mészáros-lapok (PLT) egyik kiadásban viszont az van, hogy ez egyszeri juttatás és nem fizuemelés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.