A hatodikosoknak szóló könyvben Toldi Miklós gyilkossága kapcsán a szerzők a terrorizmust állították párhuzamba. Ugyanettől a kiadótól van az a nyolcadikosoknak szóló földrajzkönyv, amiben a menekültekről van szó.

A hatodik osztályosoknak szóló irodalomtankönyv egyik kérdése nem várt kapcsolódási pontot hozott Toldi és a terrorizmus között. 

Toldi kapcsán előkerült a terrorizmus az egyik tankönyvben

Pásztor János: Toldi Miklós eltapossa a toportyánt

(Budapest, Testnevelési Egyetem kertje, 1930)

Fotó: wikipedia Közkincs

A 444 cikke szerint – amelyben a képet is meg lehet nézni az idézett könyvoldalról – a következő kérdés virít a feladatok közt:

Joggal ítéljük el ma a terrorizmust éppúgy, mint Miklós gyilkos tettét. A mindenfajta jognál mélyebb igazságérzet azonban jól tudja: a sarokba szorított, megalázott, felbőszített kutya harapni fog. – Szerinted mi az oka az egyre jobban terjedő terrorizmusnak?

Vagyis Toldi a hirtelen felindultságból elhajított gyilkos malomkővel ugyanaz a szint, mint a brüsszeli metróban és reptéren robbantó terroristák.

A hatodikosoknak szóló irodalomkönyvet az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet adta ki 2015-ben, szerzői Alföldy Jenő és Valaczka András. 

A 444 cikke szerint többek közt ezt állítják a könyvről:

Továbbgondolásra, önálló vélemény megfogalmazásra ösztönöznek az elemzett szemelvények problémafelvetéseihez kapcsolódó rövid, esszészerű írások, amelyek különböző szakterületekről vagy épp a mindennapi életből hoznak példákat.

A kiadó ugyanaz, mint amelyik azt a nyolcadik osztályosoknak szóló földrajzkönyvet is kiadta, melyben Olaszország kapcsán a menekültáradat a fő tudnivalók egyike.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
"A mindenfajta jognál mélyebb igazságérzet azonban jól tudja:a sarokba szorított,megalázott
felbőszített kutya harapni fog." (Na és aki ezt írta,mit jelent,azt nem tudja? Netán ha tudja,
miért nem szaladt a várba,hogy királyának elmondja;előbb-utóbb ez lesz a sorsa. S volt már
rá nem egy példa,hogy talpnyalói sem kerültek jobb pozícióba.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.