Az ellenőrzött internetes tűzifahirdetések mintegy 70 százalékának, 54 hirdetés azonnali törlését kezdeményezte a portál üzemeltetőjénél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mivel a tűzifa vélhetően illegális eredetű, vagy azt a vásárlók megkárosításával próbálták eladni.

A Nébih a tűzifahirdetések 70 százalékát töröltette a Jófogással – sokan lopott fát árultak, vagy a vevőket vágták volna át

Fotó: Pixabay cco

A Nébih szerdai, MTI-nek küldött közleménye kiemeli:

folyamatosan ellenőrzik az online tűzifahirdetéseket is, mivel itt a legnehezebb azonosítani a hirdető személyét és a hirdetés valóságtartalmát, a vásárlók jogos panaszának érvényesítése pedig akadályokba ütközhet.

A Nébih szakemberei a Jófogáson megjelenő tűzifahirdetéseket ellenőrizték a portál üzemeltetőivel együttműködve. A próbavásárlások során a hatóság elsősorban a hirdetők azonosíthatóságát és a hirdetések valóságtartalmát vizsgálta.

Azokban az esetekben, amikor a hatóság felszólítása ellenére a hirdető nem szüntette meg a jogszabálysértést, vagy a jogsértés súlya azt indokolta, a Nébih kezdeményezte a kifogásolt hirdetés törlését, amelyről az oldal üzemeltetői intézkedtek.

A visszaélések elkerülése érdekében a Nébih a jövőben is rendszeresen ellenőrzi az elektronikus és nyomtatott formában megjelenő hirdetéseket – írták.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Facebook / zárt csoport!

Abba nem lát bele!
quadrocopter
"...sokan lopott fát árultak, vagy a vevőket vágták volna át"
Mi a szar? Jósnőnél volt az ÁSZ fedőnevű Cseka?
kukac50
Nébih azt is ellenőrizhetné,hogy miért 3800 forint 1 mázsa tűzifa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél