Elfogadta csütörtökön idei, 12,6 milliárd forint főösszegű költségvetését a szekszárdi önkormányzat, amely 2018-ban több mint ötmilliárd forintot tervez beruházásokra.

A rendeletet a tolnai megyeszékhely Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlése 10 igen szavazattal fogadta el, az MSZP-PM-Együtt-DK három képviselője nemmel szavazott.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester a pénzügyi tervet – az országos büdzsé elnevezéséhez hasonlóan – a szekszárdi családokat támogató költségvetésének nevezte, utalva arra, hogy a fejlesztések kedvezményezettjei a városban élő családok lesznek.

Ismertetése szerint Szekszárdon idén 5,6 milliárd forintot fordítanak fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és a Modern Városok Program (MVP) forrásaiból, amelyből – a szekszárdi tankerületi központtal együttműködve – négy iskolát, több óvodát korszerűsítenek, és bővítik a bölcsődei férőhelyek számát.

Az ülést követő sajtótájékoztatón kiemelte:

a legfontosabb beruházás idén az MVP keretében, 3,6 milliárd forintból épülő uszoda lesz, amelynek építése várhatóan márciusban elkezdődik.

A családokat szolgálja az egészségügy fejlesztése is: új orvosi rendelő és új központi orvosi ügyelet épül Szekszárdon, a város pedig támogatja a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának felújítását – mondta.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.