Apa és anya is vitte magával a gyerekeket a merénylet helyszínére.

Ugyanahhoz a családhoz tartoztak az indonéziai Surabayában elkövetett templomi robbantások elkövetői. A robbantásokban vasárnap legalább 11 ember meghalt többen pedig megsebesültek.

A gyerekeikkel együtt robbantották fel magukat az öngyilkos merénylők

A helyi rendőrfőnök szerint az anya az egyik templomnál robbantotta fel magát két gyerekével, míg az apa és két fia két másik templomot vettek célba. 2005 óta ez volt a legsúlyosabb merénylet az országban.

A gyerekeikkel együtt robbantották fel magukat az öngyilkos merénylők

A robbantások elkövetője az indonéz hírszerzés szerint az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezet, amely eredetileg rendőrségi célpontokat szemelt ki, ám azok túlzott őrizete miatt változtatott tervén. Úgy látják, összefüggésben lehet a hónap elején történt esettel, amikor 36 óra alatt öt katonát öltek meg egy börtönben Jakartában.

(MTI/444.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, MTI/EPA

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Ez az egész iszlámrobbantásos esetek azután kezdtek elszaporodni, hogy a zusa mindenübe bázist telepített...szerintem ők látják el robbanófelszerelésekkel a gazembereket.
wagabund
@Csizmás Kond: hát ez az...valamelyik nap egy szakértő pontosan levezette, hogy mi is történne, ha nem lehetne hová elpasszolni a fegyvereket, robbanóanyagokat...

elképesztő dolgokat mondott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.