A Blikk értesülései szerint a budapesti közlekedési társaság nemrég megkereste azt a volt buszvezetőt, akit viccei miatt hat éve elbocsátottak. A lap szerint nagy a sofőrhiány a cégnél.

Visszahívhatja a BKV a 6 éve a viccelődéseiért kirúgott buszvezetőt, Bócsa Viktort – értesült a Blikk.

A lap szerint a férfit nemrég keresték meg a közlekedési társaságtól, a 3-as metró felújítása miatt lenne szükség minél több buszvezetőre. 

Blikk: a BKV visszahívhatja a 6 éve a vicceiért elbocsátott buszvezetőt

A 105-ös busz vonalán dolgozott többek közt Bócsa Viktor

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

A férfival a társaságnak anno hivatalosan az volt a baja, hogy engedély nélkül nyilatkozott egy sajtóterméknek, késett és engedély nélkül elhagyta szolgálati helyét egy rádióriport miatt, valamint kétszer gyorshajtáson kapták. Az is közrejátszhatott, hogy a sofőr gyakran élcelődött a buszok állapotán. Mindezek miatt nem hosszabbították meg a szerződését.

Bócsa azóta pályát váltott, egy pékséget vezet Cegléden.

Ők kerestek meg, hogy lenne-e kedvem visszajönni, mert szükség volna rám és a humoromra. Elég jó fizetést ígérnek, és a pékség is elketyegne nélkülem. Teljesen sosem tettem le arról, hogy egyszer újra a volán mögé üljek, de nagyon meglepett a dolog. A szerelmemen múlik, hogyan döntök, ha megbocsát és kibékül velem, akkor visszamegyek a BKV-hoz

- mondta el a lapnak a volt sofőr.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke szerint százas nagyságrendben hiányoznak a buszvezetők a BKK-nál, akikre égetően szükség lenne a metrófelújítás miatti pótlóbuszozásnál.

A BKV-tól százas nagyságrendben hiányzik a járművezető, rengeteget kell túlórázniuk a sofőröknek, ez azonban európai szintű probléma, nemcsak a BKV baja (...) A BKV másfél éve próbál őrült ütemben toborozni, mert most épphogy képesek működni. 400 bruttóval hirdetnek állásokat, de ez is kevés. Csak azért nem jönnek ide ukrán munkavállalók, mert nem értik a nyelvet, ezért inkább Lengyelországban dolgoznak

- magyarázta az elnök a Blikknek.

Bócsa Viktor a lap gyűjtése szerint anno ezekkel a viccekkel szórakoztatta az utasait többek közt:

- Rágurulunk a kifutópályára, sebességünk 27 kilométer, magasságunk 53 centi.

– A BKV bevezette a földrengés-szimulátort. Vagy könnyen lehet, hogy ez csak a busz állapotát tükrözi.

– Itt a nyár, ezért a buszokban visszakapcsoltuk a fűtést.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Visszahívhatja a BKV a 6 éve a viccelődéseiért kirúgott buszvezetőt,"...

az a kifutópályás vicc oltári jóóóó..

a többi buszvezetőt pedig Oslóban, Londonban, vagy Koppenhágában keressék...
Peller Anikó
@Pálinkafőző Rézüst: namost a bé kávé csak egy üzem, egy vállalat amit működtetni kell olyan körülmények között amit a lopósgeci harácsoló banda teremt. Már mindenki elment a francba vagy a dajcsba mega ducsba, már nemcsak orvos hanem sofőr sincs, nincs aki dolgozzon ezeknek hazudós, rabolós, csalós szemeteknek.

Valószínűleg disznóság volt kirúgni szerencsétlent, de a probléma rendszerszintű, az állami vezérlésű mafia okozza az ország szétrohadását.

Na jó, a stadiomok kivétel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.