Mindenki az indoklást várja. A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta irányadónak nevezett kamatlábát mai ülésén a monetáris tanács. Az alapkamat holnaptól is 0,9% lesz, az aszimmetrikus kamatfolyosó két széle pedig 0,9% (egynapos hitelkamat), illetve -0,15% (egynapos betéti kamat) marad. Arra a piacon igazából senki sem számított, hogy a Magyar Nemzeti Bank a turbulens piaci környezetben akkorát fordít a monetáris politikán, hogy rögtön a kamatokhoz nyúl. A fő kérdés, hogy a 15 órakor megjelenő közleményében milyen utalásokat tesz a jövőbeli monetáris politikára. Miért nem merült fel a kamatemelés? 2018. 06. 19 14:15 Talán hasznos, ha tisztázzuk, miért nem merült fel a kamatemelés lehetősége. Mondunk két okot, amiből talán a második kevésbé közismert. Az MNB hisz benne, hogy a céljaival összhangban van a laza monetáris politika. Ha akarna is szigorítani, nem az "irányadó" 0,9%-os kamat emelésével kezdené. Ez ugyanis igazából már nem irányadó. A mögötte lévő eszköz (a...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Shikari: Hulye vagy! eltolcsiek shortoljak a forintot az alapitvanyokon keresztul. Szaz milliardos nagysegrendben vittek kozpenzt ki eltolcsiek ezzel jatszanak a mi karunkra. Felnyomjak az arfolyamot 340-ig es majd ott kamatot emelnek, amire visszater az arfolyam, de elotte ok meg eladjak a felhalmozott Eurot.
Yoda69
@Shikari: Nos ez a hazaarulas, nemcsak sikkasztas es bennfentes kereskedelem.
Yoda69
@Shikari: A te karodra is! Persze csak akkor ha magyar vagy es itt fizetsz adot.
Yoda69
@Shikari: Az penz ami az alapitvanyoknal van mar elvesztette kozpenz jelleget. Kizarolag az alapitvany tulajdonosait gazdagitja, akik majd osztalekkent kiveszik a hozamot az ev vegen. Jelesul eltolcsigyorgy alias orbanviktar. Erted mar?
Yoda69
@Shikari: Na a mukincs vásárlás is megér egy misét. De nem farasztalak vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.