Az előrejelzési térképeken még hazánktól északnyugatra látható az a hidegfront, amely péntekre jelentős lehűlést hoz. Csütörtökön a front előtt igen meleg levegő áramlik, kánikulára számíthatunk. 30 fok feletti csúcsértékekkel.

Élvezze ki a nyarat, péntektől durván megváltozik az idő

Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd estétől északnyugat felől beborul az ég. Délután főként a délkeleti megyékben elszórtan, majd estétől északnyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Megélénkül, az Észak-Alföldön és a Kisalföldön időnként megerősödik a délnyugati szél, de szélerősödés zivatarok környezetében is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

A mai érvényes figyelmeztetések:

Ma elszórtan (délután, késő délután főként keleten, estefelé nyugat felől is) várható zivatar, amelyet erős vagy viharos széllökés (50-75, esetleg > 80 km/h), jégeső (átmérő többnyire < 1, 2 cm) és jelentős csapadék (> 15-20 mm) kísérhet.

Az ország nagyobb részén (Kisalföld, Duna-Tisza köze, Alföld és a Tiszántúl vidékein) 25, 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Aug 2 van. Nem kéne már ezt a cikket eltüntetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.