Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-ás autóút–Érd északi csomópont közötti szakaszán Érd irányába, ám a visszafelé tartó szakasz továbbra is fizetős.

A szakasz a fejlesztési munkálatok miatt bevezetett korlátozások feloldásáig használható ingyenesen.

A közlemény szerint

az M0-ás autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszon található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben beton burkolatúra építik át. A technológiája megköveteli, hogy az érintett pályaoldalt a kivitelezés idejére szakaszosan teljes egészében lezárják

– írták.

Az elmúlt hetekben a közútkezelő kiépítette azokat a forgalomtereléseket, amelyek lehetővé teszik, hogy a felújítások mellett 2x2 sávon haladhasson a forgalom.

A munkálatok miatt keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyhatják el az autóutat, illetve és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat.

Jó hír az M6-ost használó autósoknak

Továbbá az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk, majd az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd északi csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe.

Az M0-ás autóút munkaterületei mellett többnyire 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, amire az autóút felett található, változtatható jelzésképű táblákon is felhívják a figyelmet – ismerteti a közútkezelő. Arra is felhívják a figyelmet, hogy még indulás előtt célszerű az aktuális forgalmi helyzetről tájékozódni az Útinformnál telefonon, avagy az utinform.hu weboldalon

(MTI)

Nagyvilág - 2019. April 19., 17:33
Ezt még ki tudták menteni a Notre-dame-ból
Itthon - 2019. April 20., 08:30
Szökni akart a Teréz körúti robbantó

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Proff Elek
"A munkálatok miatt keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé." Ha úgy is lezárják az M0 kihajtóját az M6 felé, akkor ki fogja használni az ingyenes szakaszt? A másik, amire kíváncsi lennék, hogy melyik autópályán lehet bárhol is balra kanyarodni (Továbbá az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé.)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok