Lezuhant egy siklóernyős a Csókakő és Csákberény közötti sziklás, dombos területen hétfő délután, a tűzoltók a mentésén dolgoznak – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Lezuhant egy siklóernyős Fejér megyében
Fotó: Pixabay

Szabó-Bisztricz Anett elmondta: a siklóernyős a sziklás domboldalra zuhant, a tűzoltóknak a fás-bokros részen ösvényt kellett vágniuk, hogy elérjék. Átadták a mentőknek, akik a helyszínen ápolják.

Hozzátette: mentőhelikopter érkezett a helyszínre, ha azzal nem oldható meg a mentés, a tűzoltók lehozzák a sérültet a domboldalról.

A honvédség kutató-mentő szolgálatának helikopterét is várják.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És ki fizette a mentés költségeit? Vagy a TB már ilyen jól áll?
Mert ez nehogy már "" baleset"" legyen. Baleset, ha a siklóernyős megbotlik az utcán és lábát töri.
Erre kötelező legyen külön biztosítást kötni, pluszpénzért. És ha van, akkor nem szóltam.
Itsuka Nakimaga
@namihami: No és ezt úgy gondoltad: ha nincs ilyen biztosítása, akkor ott kell hagyni? Ez az igazi, hamisítatlan magyar gondolkodásmód! A szükséges orvosi ellátást kivétel nélkül mindenkinek meg kell kapnia, egy civilizált országban.
Utólag lehet vitatkozni arról, hogy ki viselje a költségeket. De csak utólag!
namihami
@Itsuka Nakimaga: Nosza icuka, ugorj neki mégegyszer!
Hol olvastad Te azt, hogy ott kell hagyni? De azt igenis kiolvashatod belőle, hogy az ilyen ügyben bekövetkező ellátás NE a TB terhére történjen. És mielőtt a "" sportoló"" belevág egy ilyen sportba, azelőtt igenis gondoskodjon az esetlegesen felmerülő költségekről.
Ha egy sielő kimegy pl. az azt és ott taknyán-nyálàn siklik és nem kötött biztosítást, akkor tőle is behajtja a költségeket az állam. Még ha utólag, de az utolsó fillérig. Ez se baleset, tevékeny részese volt a bekövetkezett bajnak.
namihami
Bocs , kimaradt;
...kimegy pl. Ausztriába és ott...
Így korrekt.
Itsuka Nakimaga
@namihami: 1. Tudod, hogy a valóságban mindez hogyan történik? Pontosan? Mert ha nem, akkor nem okos dolog információ hiányában ítéletet alkotni.
Ámde:
2. az is jellegzetessége a magyaros gondolkodásmódnak, hogy számodra az egész ügyben a balesetek pénzügyi részletei a legfontosabbak!
H a az utcán a fejedre esik egy tetőcserép: azt is magad idézted elő, hiszen kimentél az utcára...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.