Judith Sargentini EP-képviselő a közösségi oldalán mondott köszönetet a támogatásért és többsoros üzenetet címzett szerdán a magyaroknak. A Sargentini által összeállított jelentés szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Judith Sargentini a Facebookon üzent a magyaroknak – ezt írta

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő a nevét viselő Sargentini-jelentés megszavazását követően az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/EPA/Patrick Seeger)

Facebookon mondott köszönetet és üzent a magyaroknak Judith Sargentini EP-képviselő - szúrta ki a Zoom.

Nagy köszönet mindenkinek, aki támogató üzeneteket küldött, és azoknak a kollégáknak, akik a jelentésem elfogadása mellett szavaztak az Európai Parlamentben. Tudom, hogy ez új lelkesedést ad majd a magyar állampolgároknak a kiálláshoz. Egy olyan országért, ahol mindenki félelem nélkül kifejezheti magát. Egy olyan demokráciáért, amelyik minden magyart magába foglalja.

– Judith

– írta Sargentini szerdán Facebook oldalán.

Az EP múlt héten 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést, amelyben számos aggályosnak ítélt kérdést felsoroltak például az alkotmányossággal, a választási rendszerrel, az igazságszolgáltatás függetlenségével és a korrupcióval, illetve a tudományos élet, a véleménynyilvánítás, az egyesülés és a vallás szabadságával összefüggésben is.

A Judith Sargentini által összeállított értékelés szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

A Fidesz határozatban utasítaná vissza a Sargentini-jelentést

Ahogy azt kedden megírtuk, a Sargentini-jelentés elleni határozati javaslatot terjesztett a Ház elé Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.

A dokumentum elfogadásával az Országgyűlés arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Kijelentjük, hogy Magyarország maga védi a határait! Fenntartjuk a kerítést és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát

– tartalmazza az ország szuverenitásának megvédéséről szóló előterjesztés.

A javaslat kimondja, hogy a Sargentini-jelentés a demokratikusan megválasztott magyar parlament saját hatáskörében meghozott döntéseit támadta meg, ezzel pedig túllépte hatáskörét és megsértette az ország szuverenitását.

Forrás: Zoom, MTI

Videó: Index

Címlapi kép: MTI/EPA/Patrick Seeger

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Hellcat: Ne kerj ettöl a trolltol keptelenseget! pntonkent cafoni valamit? Mit kepzelsz? Ö csak a masok mocskolasaert kapja a penzt, napi 50-100 1soros kommentet kell irjon a munkaidejeben. Nezz utana, minden nap itt "dolgozik" 8 es 17 ora között, minden temahoz van hsz-e, de nem a temahoz, hanem a kommentelök mocskolasa a feladata.
Itthon vagyok.
Az összes szőröstalpú román, tót, vajdasági és ukrán magyar húzzon innen a halálba. Nem kell máshonnan osztani az észt. Élj itt, adózz itt, utána lehet ugatni. Amíg máshol fizetsz, addig kuss!
pécsi
Ez a az antinő egy patkány! Rövidesen távozik a politika9 szintérről. Kérem, hogy semilyen úton ne engedjék be hazánkba ezt az ártó lényt, sem ivadékait soha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok