Újraindul az Otthon melege program novemberben, hétfőtől lehet pályázni hűtőgépek, fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek cseréjére.

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban, november 5. és 19. között lehet benyújtani. Először az észak-alföldi régióból, majd a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a nyugat-dunántúli, a dél-dunántúli, a közép-dunántúli, végül a közép-magyarországi régióból adhatók be a jelentkezések, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül.

Hétfőtől lehet pályázni a háztartási nagygépek cseréjére

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A program során korszerű, energiatakarékos háztartási nagygépeket lehet beszerezni, az új kiírással a kormány összesen kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb 25 ezer forint az A+ kategóriájú, 40 ezer forint az A++ kategóriájú, illetve 45 ezer forint az A+++ kategóriájú készülékek esetében.

A kiírásra magyar adóazonosító jellel és magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. Személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető el támogatás.

A pályázati kiírás és az útmutató a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon érhető el.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
Mindig akad valaki, aki megmagyarázza, hogy ami előny, az miért hátrány. :)
papa.49
@fideszes gyökér: Arról meg nem is szólva MÁR MEG VANNAK A NYERTESEK !!!
Mert ugye SEMMIT NEM BÍZNAK A VÉLETLENRE, még véletlenül olyan is nyer aki nem NER. ))))))))
Yoda69
Poenbol megpalyazok egy mosogepet. A regi ugyis van mar 20 eves
papa.49
@Yoda69: Majd írd meg az eredményt !!!
Eladott Ország
Hajrá nagycsaládosok, nyugdíjasok, elő a szkennerrel! Pályázni csak online, az ügyfélkapun keresztül lehet, így mielőtt bárki is eljátszik a gondolattal, hogy elfogadja a tálcán felkínált pénzt, ügyfélkapus azonosítót kell regisztrálni, ezt pedig csak személyesen, kormányablaknál vagy okmányirodában lehet megtenni. (Ideiglenes ügyfélkapu nem elég!). Még az ügyfélkapus belépés után is érheti meglepetés azokat, akik kevésbé járatosak az online-ügyintézésben: a pályázathoz a mellékleteket – így különböző személyes okmányok (régi típusú személyi igazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány vagy NAV-igazolás, nyugdíjas igazolvány, nyugdíjas törzsszám , családi pótlék összegét igazoló dokumentum) szkennelt vagy fotózott képét – is online kell csatolni. Kis könnyítés, hogy saját ügyfélkapus regisztrációnkkal mások pályázatát is beadhatjuk, így ha történetesen nagymamánk vagy a szomszéd bácsi megkér minket, hogy segítsünk, gond nélkül megtehetjük. A honlapon, jól látható helyen van meghatalmazás-minta, amit kinyomtatva, kitöltve majd beszkennelve érkeztethetünk. Mivel a pályázattal kifejezetten a nagycsaládosokat és a nyugdíjasokat szeretnék segíteni, nem tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak az elektronikus ügyintézés, amiben az idősek általában kevésbé járatosak.
Yoda69
@papa.49: Nos ma van a palyazat beadasi hatarideje a budapestieknek.
Eleinte meg sem tudtam nyitni az oldalt, gondolom a tulterheles miatt.
Aztan vegul sikerult, de sok ertelme nem volt. Nem csalodtam a fideSSben, jo nagy atveres az egesz.

Ezt irta ki:

"HGCS/2017 Otthon Melege Program
Üdvözöljük Háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram elektronikus pályázati rendszerében.

NFM
Szolgáltatói karbantartás-külön pályázatbeadási nap
Tisztelt Pályázók!

Mai napon az ELMŰ-ÉMÁSZ karbantartási munkálatai miatt áramszünet lesz, ezért a közép-magyarországi régió lakosai részére a pályázatbeadás egy későbbi időpontban lesz lehetséges.

Együttműködésüket köszönjük!"
papa.49
@Yoda69: Akkor ez is méltó a fütyiszhez, nem csalódtam bennük !!!
Yoda69
@papa.49: Uj idopontot adtak, november 21-re.
De azert fura hogy pont most van aramkimaradas :)
Kivancsi leszek 21.-en mi lesz a kigfogas.
papa.49
@Yoda69: Igen érdekes az ,,elhárítás,, !!!
Én már nem szoktam ezekre sem jelentkezni, mióta egyszer megtudtam azt, hogy a kiírások pillanatában megvannak a ,,nyertesek,, akkor meg minek ,,tépjem a számat,, ...
Nem kebelbarátnak itt csak akkor jut hely, ha valamelyik csókos visszalép !!!
Yoda69
@papa.49: En meg nem palyaztam ilyenre, most tesztelem a rendszert :)
De valószínűleg ez lesz az első és utolsó
papa.49
@Yoda69: Sok szerencsét hozzá, ha nem esik nehezedre majd tudasd velünk az eredményt ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.