A túlóra. Ez a címe Gajdics Ottó publicisztikájának, ami a Magyar Időkben jelent meg aznap, amikor minden valószínűség szerint a fideszes többség megszavazza a parlamentben a túlóratörvényt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Shikari: Higgadj mar le joember! Tudod te egyaltalan mirol van szo? Ne csak a habony propagandat told itt, hanem probalj egy magyar munkas fejevel gondolkozni. Bar az neked tobb szempontbol is nehez lesz. Egy reszt hogy sosem dolgoztal, masreszt hogy nem vagy magyar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@Shikari: Mire való, miért kell a munkaidő keret? Nem hallottam még ilyenről, kíváncsi lennék rá.
Mi szüksége a munkáltatónak erre?
Aki Én
@Shikari a buta bolsi: Akkor minek a törvény? Te mocskos hazaáruló féreg...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 13:22
Nem tudom megérted-e mert magyarul van.

A Munka Törvénykönyve tervezett módosításának az eddig leginkább vitatott elemein – az évi 400 órás túlóraplafonon, illetve a 36 hónapra bővített munkaidőkereten – túl van egy további olyan rendelkezése, amelyről alig esett szó, pedig visszaélésszerű alkalmazása tömegesen megfoszthatja a munkavállalókat a munkaidő-beosztástól eltérő rendkívüli munkaidőre járó bérpótléktól – hívja fel a figyelmet a BDO Magyarország.

A tervezet tartalmazza ugyanis a munkáltató által közölt munkaidő-beosztás módosításának azt a lehetőségét, melyre a munkavállaló kérésére vagy annak hozzájárulásával kerül sor. A módosításnak ez a része látszólag bagatell, ráadásul előrelépésnek számít, mivel egy, a gyakorlatban már létező jelenséget legalizál. Jelen formájában, további garanciák nélkül azonban kitárja a kaput a munkáltatói visszaélések előtt.
A munkaidő-beosztásnak a jogszabályba most bekerülő módon történő módosítása alapján végzett munka nem minősül rendkívüli munkavégzések, a munkavállaló hozzájárulásával módosított beosztás alapján végzett munka: rendes munkaidő. Az a munkavállaló tehát, aki hozzájárul a beosztás módosításához, egyrészt lemond a rendkívüli munkaidőre járó bérpótlékról, másrészt ez a munkavégzés nem számítható bele a rendkívüli munkaidő most bevezetendő 400 órás kvótájába sem.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 14:22
Itt a 400 órára nem lesz túlórapénz,mert ha a dolgozó beleegyezik,akkor rendes munkaidőnek számít.Gondolom a bkk alkalmazottak azért kapnak pótlékot a túlmunkáért.
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: Kérünk szépen! ,ne terheld túl,az amúgy is terhelt shikari barátunk agyi lehetöségeit és befogadó képességét! Köszönjük, az ápoló személyzet nevében!
Yoda69
@Shikari: Te roman cigany, itt csak neked nincs semmi alapod hogy a magyarsag dolgaiba belepofazz.
Securitates korodban is ekkora taho voltal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.