A pusztán zsidóságuk miatt meggyilkolt magyar honfitársaink tragédiája az egyik legsúlyosabb teher a magyar nemzet történelmében, amelyet nem szabad elfelejteni – mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára az Élet menete rendezvényen az MTI-nek vasárnap.

Takács Szabolcs: zsidó honfitársaink tragédiája az egyik legsúlyosabb teher a magyar történelemben

Meggyújtják az óriás fáklyát a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából megrendezett Élet menetén Budapesten, a Cipők a Duna-parton emlékműnél, az id. Antall József rakparton 2019. április 14-én. Balról David Mundell, a brit kormány Skóciáért felelős minisztere , jobbról Kardos Péter főrabbi. Fotó:  MTI/Mohai Balázs

Takács Szabolcs a holokauszt áldozataira emlékező séta egyik céljának nevezte a társadalmi tudatosság növelését. Ami a második világháborúban Magyarországon és Európa-szerte történt, arra nincs semmilyen mentség és az soha többet nem fordulhat elő – hangsúlyozta.

A náci megszállók és a velük kollaboráló hazaárulók által meggyilkolt zsidó honfitársaink sorsa arra emlékezet minket, hogy nincs semmilyen megalkuvás a nemzet egységének megőrzésében és a gyűlölet elutasításában

- fogalmazott. A 20. század borzalmai után már nincs helye semmilyen ártalmatlan zsidózásnak sem a közbeszédben, sem a politikai beszédben.

"Közös felelősségünk van abban, hogy a jelen generációk és az utódaink, tanulva a múlt hibáiból és őszintén szembenézve a mögöttünk hagyott problémákkal és torzulásokkal, egy tudatos és felelős döntést tudjanak hozni a jövőt illetően" – hangsúlyozta az államtitkár, rámutatva: ehhez nem csak egy közös megemlékezésre, hanem egy autentikus történelemszemléletre is szükség van.

Takács Szabolcs örömét fejezte ki, hogy ma Közép-Kelet-Európában az antiszemitizmus súlya fokozatosan csökken.

Ezzel párhuzamosan azonban Európa nyugati felén felütötte a fejét egy újfajta antiszemitizmus, amely az európai zsidó-keresztény identitást fenyegeti

- hívta fel a figyelmet. Emlékeznünk kell, ugyanakkor fel kell hívni a jelen generációk figyelmét is arra, hogy mi történik, ha az identitásunk veszélybe kerül, ha a gyűlölet veszi át a terepet – fűzte hozzá.

Az államtitkár felidézte:

a holokauszt magyar áldozatainak emléknapját az első Orbán-kormány vezette be 2000-ben.

A kabinet azóta is tudatos, megalkuvást nem ismerő zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus minden formája ellen – mondta.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az orbán kormány vezette be azt is, hogy a magyar mindenkit gyűlöljön!!!?? Gyűlöletre épül az egész diktatúra!!!
tudode
Miért nem az ÚJKORI gyűlöletkeltő szólal meg amiatt, mivel a HOLOKAUSZT egyik elődjének a MŰVE volt, a kornak megfelelő eszközökkel!
RonaGyuri
@Jozefina: ha nem is ők vezették be, de erre a nemzeti sajátosságunkra ezerrel rájátszanak!!!
magyarbakancs
A harctéren elesett katonák létszáma kevesebb mint a haláltáborokban el elgázosítottak,megöltek.
400-600 ezer között voltak kiket el hurcoltak.
Mi meg ezt hagytuk, és még segítettük is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok