Egy csomó újításra készül a kormány: azonnali utalásra is lehetne megbízást adni az elektronikus személyazonosító igazolvánnyal.

A kormány készül a személyes adataink és ügyeink elektronikus formában történő tárolásának bővítésére, és amint a hétfői Magyar Közlönyből kiderül, több eljárásban is elektronikus alapú ügyintézést vezetnének be, írja az mfor.hu

A kormányhatározat szerint a belügyminiszternek ki kell dolgoznia a koncepciót:

a vezetői engedély igénylésére és kiállítására, érvényességének meghosszabbítására, valamint a kapcsolódó nyilvántartások vezetésére és az adatok elektronikus továbbítására vonatkozóan, ennek keretében térjen ki annak vizsgálatára, hogy vezetői engedély fizikai kiállítása nélkül, kizárólag nyilvántartási adatokra alapozva belföldön megvalósítható-e a vezetői jogosultság zavartalan gyakorlása,

Hamarosan megszűnhet a kártya alapú jogosítvány

az elhalálozást követő, ahhoz kapcsolódó eljárások lefolytatásához vagy megindításához szükséges folyamatok teljes körű elektronizálása és automatizálása vonatkozásában,

a házasságkötéshez kapcsolódó eljárások lefolytatásához vagy megindításához szükséges folyamatok teljes körű elektronizálása és automatizálása vonatkozásában.

A kormány az elektronikus személyi igazolvány funkcióinak továbbfejlesztéséről is rendelkezett, a határozat szerint 2020 végéig kell kidolgozni és végrehajtani az okmánybiztonság növelése, valamint a szélesebb körű felhasználás biztosítása érdekében szükséges fejlesztéseket.

Ezen kívül idén május végéig meg kell vizsgálnia a belügyminiszternek, hogy „az elektronikus tárolóelemmel rendelkező személyazonosító igazolvány képessé tehető-e arra, hogy az azonnali átutalások kapcsán fizetési megbízások indítására szolgáljon”.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(mfor.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A világ többi részén mit fogsz felmutatni a meztelen valagad ???
Már az osztrákoknál is az első amit elkér a rendőr !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@papa.49: A plebs maradjon itthon és ne kóricáljon összevissza. Még a végén különbséget fog tenni a kultúra és Orbániáda között.
A megbízható államiak és fidesz-tagkönyvvel rendelkezők igény esetén kapnak egy jogosítvány-igazolópecsétet ( lásd szocializmus) a nyilaskeresztes "" útlevelükbe"". Az már akkor bevált, nekik is jó lesz.
Lepényleső
...aztán visszatérünk a régihez,s a hosszabbításhoz az orvos által adott pecséthez?
staro2
Lesz egy virtuális jogsi és ha külföldre mész akkor előtte kérelmezni kell (anyja neve 5 példányban) egy valóságost. Ügyintézés 3 hónap, adható lesz de a kiadó hatóság mérlegelhet.
A
papa.49
Erre csak azt tudom mondani amit a ,,vakzarándok,, mondott ,,hát a faszom nem kéne,, !!!
Ó-buda
@staro2: félö hogy valami ilyesféle készül!! Vasfüggöny már van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.