Sikerült megerősíteni minden tekintetben Magyarország és az Egyesült Államok stratégiai szövetségét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután hazatért Washingtonból, ahol előző nap Donald Trump amerikai elnökkel tárgyalt.

A kormányfő – az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán – a találkozót értékelve azt mondta: "jól mértük fel a helyzetet valamikor a 2010-es évek elején".

Világos, hogy nagy változások előtt áll a világ, és "ennek a szelét hamarosan érezni is fogjuk"

- kommentálta a megbeszélést Orbán Viktor.

A miniszterelnök a közelgő európai parlamenti (EP-) választásról is ejtett néhány szót, úgy fogalmazva, hogy a magyaroknak kultúrájuk megőrzése a tét.

Szavai szerint ma Európát olyan emberek vezetik, akik "nagy hívei a kulturális önfeladásnak", akik "nem bánják, ha a kontinensünk kulturálisan feladja magát", hiányzik a gondolkodásukból az a dimenzió, amely ahhoz szükséges, hogy Európa meg tudja védeni kulturális identitását.

Márpedig a magyaroknak semmi sem fontosabb annál – mondta –, minthogy "azok maradjunk, akik voltunk".

"Ezért olyan képviselőket akarunk küldeni az EP-be, akik nem pártérdekeket, egyik vagy másik pártcsaládot, hanem Magyarország nemzeti érdekeit képviselik majd ott, és ebben a kultúrának kiemelt, döntő szerepe lesz" – jelentette ki Orbán Viktor.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Erről a BRILLIÁNS MONDÁSÁRÓL
.
""Márpedig a magyaroknak semmi sem fontosabb annál – mondta –, minthogy "azok maradjunk, akik voltunk"."""
.
egy MÚMIA MÚZEUM ajtajára kiírtra lehet asszociálni, mely szerint
.
AZ VOLTAM AMI VAGY, AZ LESZEL AMI VAGYOK!
kokopelli
@tudode: honnan veszik ezeket a semmitmondó baromságokat? Mari bácsi és Józsi néni
kajálja? Ezek már lassan "testi sértéseknek" számítanak! Simán legyűrik a demegogiát,ho-
lott ők Magóg és Demagóg fiai!
simmering73
"Mellesleg ennek az egész majomparádénak meglehetősen rossz sajtója van, még a közmédiáknál is. Rendesen helyre teszik Orbánt, de megkérdőjelezik Trump józan eszét is: mijafasznak kellett ezt a vizesnyolcast meghívni? Csak azért, mert rajta kívül már mindenkit meghívtak? Na und? Ráadásul meglehetősen nevetséges volt Orbán ugyancsak geil – és hamis – válasza: számomra megtiszteltetés hazám vezetése, és boldogan szolgálom országomat és népemet! Mi vaaan? Igaz, a miniszter elnök definitíve egy elől ülő szolga, node, hogy Orbán népét szolgálná? Ráadásul még van pofája kijelenteni, hogy ez a dolga, mivel nagy többséggel választották meg?"
kanadaihirlap.com/2019/05/14/a-lenyegrol/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.