A hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás, a földi permetezés ugyanakkor zavartalan - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken közleményben az MTI-velMukics Dániel kifejtette: a rendkívüli meleg miatt a rovarok a szokásosnál tovább rejtőznek el a növényzet között és később élénkülnek fel. A repülésbiztonsági szabályok szerint közvetlenül napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a kipermetezett szer, ezért az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken. Emiatt szünetel átmenetileg a légi szúnyogirtás, a földi permetezést azonban napnyugta után folyamatosan végzik a szakemberek.

(Forrás: life.hu, Mirabilis által)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Kérdez baszd meg rohadék, semmihez sem értő Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője a Szigetköziket, akik ezrével söprik le magukról a szúnyogokat, ha kimennek az udvarra.
Mirabilis
"a rendkívüli meleg miatt a rovarok a szokásosnál tovább rejtőznek el a növényzet között és később élénkülnek fel" - te rovarszakértő vagy, vagy csak spórolsz a stadionokra?
Mirabilis
"A hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás" "A repülésbiztonsági szabályok szerint közvetlenül napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni"
Ne má! A helikopterek nem működnek melegben?! Haha! Hát milyen sazr helikoptereket vettek?
Ja, hát értem én: rizsa az egész: erre nem költ az orbán kormány. Zabálja meg a szúnyog a magyar népet és állatot.
Mirabilis
"a földi permetezést azonban napnyugta után folyamatosan végzik a szakemberek." -nahát! Bp-en sem, egy szakemrbert sem láttam-
Mirabilis
Ja facebookja nincs, ne lehessen leugatni a fejét a szarjankó mukicsnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.