Jövőre újraindulhat a Kolozsvár és Budapest közötti repülőjárat – jelentette be a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér igazgatója kedden sajtótájékoztatón.

David Ciceo szerint a közvetlen összeköttetés mindkét város számára fontos lenne. Közölte: a napokban találkozni fog Brüsszelben a budapesti repülőtér igazgatójával, akivel a járat beindításának konkrét vonatkozásairól tárgyalnak majd.

Kolozsvár és Budapest között volt ideiglenesen közvetlen légi összeköttetés, miután a marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőteret bezárták a kifutópálya felújítása miatt, ezért a Wizz Air átköltöztette Kolozsvárra a Marosvásárhely-Budapest járatát is. Tavaly júniusban azonban újból megnyílt a légi kikötő, így a pesti járat ismét Marosvásárhelyen száll le.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Igazolt Fidesz-szavazóknak ingyen. Ennyit megér a Lendvaynak. Már csak a repcsi hiányzott a keretből.
A vonat és a helyközi (a határig) és a helyi közlekedést eddig is mi, adófizetők álltuk nekik. Hiszen rászorulnak szegények. A magyar dolgozónak nem kell, mert annak már habzsi-dőzsi van, de a tarhás erdélyi igen. És mi jószivűek vagyunk...
advocat
Avram Iancu? Ilyen repülőtérre magyar repülő leszáll?
namihami
@advocat: Egyszer. Mármint egy gép--egy landolás.
Ammi marad, azt kitolják a pálya melletti szántásba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.