Több mint 300 emberrel szemben intézkedtek a három belvárosi kerületben, a társszervekkel közösen a hétvégén tartott ellenőrzésen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, a Katasztrófavédelem, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság és Erzsébetváros Önkormányzatának munkatársaival, valamint a polgárőrökkel közösen összehangolt komplex ellenőrzést tartott 2019. június 14-én és 15-én éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében.

A szórakozóhelyeken és azok környékén a rendőrök 309 személyt igazoltattak, akik közül nyolc főt előállítottak kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt.

Egy főt feljelentettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt. A rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek két nővel szemben tiltott prostitúció miatt, további három személlyel szemben pedig a közlekedési szabályok megsértése miatt, és hét alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot.

A rendőrök a társszervekkel együtt összesen 60 taxist ellenőriztek, amely során hat esetben helyszíni bírságot, egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. A társhatóságok további tizenhét alkalommal egyéb eljárást kezdeményeztek.

A BRFK tovább folytatja az összehangolt, komplex ellenőrzést Budapest V., VI. és VII. kerületében a vendéglátóhelyeken és azok közvetlen környezetében – olvasható a police.hu portálra felkerült rendőrségi közleményben.

Címlapkép. YouTube/PoliceHungary

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.