Az egyik jövőbeni Sziget Fesztivál idejére fog esni a kulcsfontosságú híd felújítása, mivel az egy-másfél évig is eltart majd. Csak azt nem tudni, mikor kezdik.

Múlt szerdán, a Sziget nulladik napján a vihar elől menekülő fesztiválozók közül többen arról számoltak be, hogy csörömpölt és mozgott alattuk a Hajógyári szigetre vezető K-híd. A Magyar Nemzet most megtudta, a híd felújítási tervei már egy ideje a fiókban vannak, azokat azonban még le kell porolni, hogy lehessen belőlük bármi is.

Maga a felújítás egy-másfél évet emészthet fel

– közölte a lappal a BKK. Ez alapján biztos, hogy a felújítás bele fog esni az egyik Sziget Fesztiválba.

A K-híd felújítása több mint egy évet vehet igénybe

Mint ismert, a Sziget Fesztivál nulladik napján minden rekordot megdöntött a látogatottság: több mint 95 ezren voltak kíváncsiak Ed Sheeran koncertjére. A nagyszámú bulizni vágyó miatt a rendezvényen korábban sosem látott jelenetek játszódtak le:

a tömeg a nagyszínpadhoz vezető egyik bekötőúton odapréselte az elöl állókat egy pulthoz, akik azt átugrálva próbáltak menekülni. A K-hídon keresztül csak szakaszosan, zsilipelve engedték át az embereket.

Amennyiben kiderül, olyan hibája van a szerkezetnek, ami nem teszi lehetővé a biztonságos, balesetmentes közlekedést, a forgalmat korlátoznák.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(magyarnemzet.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.