A projekt célkiűzése, hogy a munkaerőpiac szereplőinek közös munkájával és együttműködésével a vállalkozások munkaerőigényei ki legyenek elégítve.

Egy milliárd forinttal támogatta az Inió a Szegedi Foglalkotatás Paktumot, melynek mostani,

eső ütemében több mint 660 ember kapott munkát, és közel 100-an saját vállalkozás indításához kaptak anyagi segítséget.

A Paktumot 2016-ban a szegedi önkormányzat, a megyei kormányhivatal, munkáltatók, civil szervezetek és képző intézmények együttműködésével hozták létre.

Több mint hatszáz álláskereső elhelyezkedését támogatták

A kormányhivatal nagy szerepet vállalt a projekt munkálataiban; ők kezelték az elhelyezkedést segítő támogatásokat, szervezték a különféle képzéseket, továbbá biztosították a munkaerőpiaci szolgáltatásokat. A projekt elsődleges célkiűzése, hogy a munkaerőpiac mérvadó szereplőinek közös munkájával és együttműködésével a vállalkozások munkaerőigényei ki legyenek elégítve, illetve segíteni tudják a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedését. A hosszútávú célkitűzés Szeged gazdasági fejlődésének előrelendítése és a lakosság általános életszínvonalának növelése.

A program keretében augusztus végéig 666 álláskereső el tudott helyezkedni, 97-en pedig saját kaptak vállalkozásuk beindításához támogatást. A legtöbben – 199-en – közülük 25 év alatti fiatalok vagy 30 évnél fiatalabb álláskeresők, 141-en pedig 50 évnél idősebbek.

A szegedi önkormányzat szintén a kezdeményezés részeként befektetés-ösztönzési tevékenységét is fejlesztette, ennek eredményeképp közreműködtek a BP szegedi üzleti szolgáltató központjának megnyitásában, amely mostanra ötszáz alkalmazottat foglalkoztat.

A program 1,826 milliárd forintos támogatással rendelkező második üteme 2021-ig tart – áll a közleményben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.