Az akkori reményekből kinek több (Mészáros Lőrinc és vidéke) kinek kevesebb (összes többiek) maradt. de attól még szép és fontos nap volt 1989. október 23. Aki akkor még nem élt annak azért érdekes ez az akkori Magyar Nemzet, aki már tudatosan figyelt a világ dolgaira, annak meg biztosan azért.

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Csak remélni szeretném, hogy nem az volt az utolsó

még akkor sem, ha annak megvoltak a maga matyaros mellékízei

A derék b1.blog „Harminc éve kiáltották ki a Magyar Köztársaságot” címmel említi fel a 23,.-a egyik mostanra szinte elfelejtett momentumát. Nem, nem – mát a 30-ból is sejteni lehet, bár a firkászokra nem jellemző, hogy a kétjegyű számokkal való számolás az erősségük lenne – 1956-nak, hanem 89-nek.
A post szerzője „Az akkori reményekből kinek több (Mészáros Lőrinc és vidéke) kinek kevesebb (összes többiek) maradt. de attól még szép és fontos nap volt 1989. október 23.” –re gondolt én meg némi párhuzamra.
Nos mint tudjuk a magyar történelemben van számos példa arra, hogy kikiáltottak valamit magyar és köztársaság szavak (IS) jegyében. Volt ugye „tanács” 18-ban, aztán „nép” 49-ben, no meg a „NEM” 2012-ben.
S persze volt két „jelző nélküli” is: 1946-ban, majd most 30 éve. Amiknek azért megvoltak a maguk kisebb-nagyobb stichjei. Az ünnepeltről a mit harmadiknak is szokás nevetni, sokat elárul, hogy: „Szűrös Mátyás (Püspökladány, 1933. szeptember 11. –) magyar politikus, diplomata, az MSZMP vezető politikusa, az Országgyűlés elnöke, a Magyar Köztársaság ideiglenes köztársasági elnöke, országgyűlési képviselő.” kiáltotta ki! =))
tudode
Köszönet illeti Róna GYuri klub társat azért, mert számomra október 23-a szörnyű fiatal kori emlékeket idéz, és a borzalmas jelent
.
1/
.
--- Menzán ettek, majd forradalmat csináltak
.
www.origo.hu/tafelspicc/20151023-menzan-ettek-majd-forradalmat-csinaltak-1956-gasztronomia.html
.
Hogy jön ki az emberből az állat
.
2/
.
A III. Magyar Köztársaság kikiáltása (1989)
.
www.youtube.com/watch?v=ANvHmcbQ8EI&t=15s
.
3/
.
Magyar KÖZTÁRSASÁG Élt: 1989.10.23 12:00:00-tól 2011.12.31 23:59:59-ig...
.
---- Új alkotmány elfogadása
.
www.youtube.com/watch?v=m-KTTx8TJhU
.
Ez az alaptörvény érvénytelen és törvénytelen. Az új alkotmányt kizárólag a magyar nép hozhatja, alkothatja meg. A parlament csak alkalmazhatja de nem alkothatja meg.
.
Ennyi!
.
És az élet megy tovább ezekkel a hazaárulókkal is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.