Pár nap múlva lejár a banki adategyeztetés végső határideje.

Október 31-én lejár bankszámlával, illetve önkéntes pénztári, befektetési szolgáltatói vagy életbiztosítási szerződéssel rendelkező ügyfelek átvilágításának többször is meghosszabbított határideje.

Amíg az adategyeztetés nem történik meg, az ügyfél nem kezdeményezhet új pénzügyi tranzakciót számláján. A korlátozás – ami nem érinti a hiteltörlesztéseket, hatósági átutalásokat és az inkasszót – később is azonnal feloldható, amint megadják a hiányzó adatokat.

Nemsokára zárolhatják a számlákat

Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs főtitkár-helyettese az InfoRádiónak arról beszélt, hogy feltehetően több tízezerre tehető azon banki ügyfelek száma, akik még nem végezték el az ügyfélazonosítást. A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy nincs arra vonatkozó pontos információjuk, a biztosítók ügyfelei közül hányan nem végezték még el az ügyfélazonosítást, mindazonáltal, miután az egy tucat Mabisz-tag kétmilliót is meghaladó életbiztosítási szerződést kezel, így több százezresre becsülhető a kötelezettek köre.

Lambert Gábor, a Mabisz kommunikációs vezetője elmondása szerint a biztosító társaságok a törvényi kötelezettségeiknek megfelelően kiértesítették azokat az ügyfeleket, akikre vonatkozik az adategyeztetés, és reményei szerint ennek minél többen eleget is tettek már.

A kötelezettség azokra vonatkozik, akik 2017. júniusa előtt kötötték meg a szerződésüket, és kizárólag az életbiztosítások esetében áll fönn, hangsúlyozta ki a szakember, vagyis például lakásbiztosítással, vagy kötelező gépjármű felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleknél nem.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(azenpenzem.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Meg a jó édes qrva anyátok, az átlagember max. akkor mos pénzt ha benne felejt egy ötszázast a nadrágzsebében és úgy dobja a mosógépbe. A parlamentben ülő képviselők jelentős részének viszont a nyakamat rá hogy van egy-két eltitkolt számlája valami egzotikus adóparadicsomban, hogy rohadnátok meg. Igaz, amit szabad Jupiternek...
A pénzmosók hogy röhöghetnek magukban, hogy ők már rég elintéztek mindent, ami kell a pénzmosáshoz, Mari néni meg szívbajt kap, hogy nem fér hozzá a 300 eurós nyugdíjához... olyan sok neki? Mibű?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.