Sok településen ajándékozzák meg az önkormányzatok karácsonyra a legidősebb és legfiatalabb lakóikat.

Már biztos, hogy egyes nyugdíjasok idén karácsonyra is kapnak utalványt – ha nem is a kormánytól, hanem az önkormányzatoktól. 

Makón a 70 év feletti idősek kapnak 10 ezer forintos karácsonyi utalványt. A borítékban polgármesteri és képviselői üdvözlet, illetve egy tájékoztató is lesz. A városban összesen 3351-en kapnak. A kikézbesítés határideje december 18. A

Dunaújvárosban is önkormányzati rendelet mondja ki, hogy a karácsonyi ünnepek alakalmából 5 ezer forint támogatásban kell részesíteni a nyugdíjasokat.

Siklóson családonként legfeljebb 20 ezer forintot kaphatnak azok, akiknek az egy főre jutó havi nettó jövedelmük nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 százalékát, azaz 114 ezer forintot.

Nyugdíjasok és gyerekek is kapnak karácsonyi utalványt

Budapesten a XV. kerületben kérelmezhető a Palota karácsonyi támogatás, amelyet a polgármester minden év decemberében állapít meg annak a kerületben lakó, öregségi nyugdíjban, rokkantsági és rehabilitációs ellátásban és rokkantsági járadékban részesülő személynek, akinek nyugdíja, ellátása nem haladja meg a havi 128 ezer forintot, és nem rendelkezik egyéb jövedelemmel.

Újbudán a nagycsaládosok és rászoruló személyek karácsonyi támogatása iránti nyújthattak be kérelmet, az összege 5000 forint.

Zámoly képviselő-testülete a fiatalokat segíti: kérelmet nyújthatnak be, akik a 18 életévüket be nem töltött személyek, valamint a 18. életévét betöltött, de nappali tagozaton tanulói, vagy hallgatói jogviszonyban állók szülei, gondviselői. A támogatás mértéke nyolcezer gyermekenként.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(napi.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
István Gyula Németh !! ( FB) És naponta hányszor sz.pod le a fidesz kormányt ?? Reggeli, ebéd és vacsora helyett...büdös KÓCSAG !!! Anyáddal élj nemi életet kisgyerek !!
sokanvagyunk
Pécsett is kapnak? - remélem nem csekket, hogy felosszák köztük a város 23 milliárd összegrundolt adósságát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.