Az igazságügyi szakértők meghallgatása után súlyosítaná a vádlott büntetését a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Rács mögött halhat meg Balla Irma gyilkosa

Nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit a Nyíregyházi Törvényszék január 31-én.

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla december 2-án meghallgatta az igazságügyi orvos szakértőket, a bizonyítási eljárás befejezése után pedig a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség képviselője a büntetés súlyosítására, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt – közölte a vádhatóság.

Az eljárás 2020. február 3-án a védő perbeszédével folytatódik.

A 39 éves vádlott többször volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, most is jogerős szabadságvesztését tölti. A férfi 2007. március 10-én – feltételes szabadságra bocsátása után – segédmunkásként dolgozott egy debreceni ingatlanon, amelynek a telekszomszédja volt a sértetté. Március 31-én elbocsátották az állásából, ezért aelhatározta, hogy Balla Irmától fog pénzt vagy egyéb értéket szerezni. Április 6-án este átment hozzá és egy feszítővassal ütlegelni kezdte. A nő azonnal meghalt. A férfi az áldozat mobiltelefonját, mp3-lejátszóját és húszezer forintját vitte el a lakásból; a telefont később a városban elásta, a pénz pedig elköltötte. A holttestet másnap találta meg az áldozat fia.

(Kép: PxHere)

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
és mellé kellene ültetni néhány olyant, aki tévedésből leültette az elhunyt fiát...a tévedés szándékos volt.
Levendula
@jesz: Mert bűnöst kellett produkálni... Egy ártatlan fiatalembert, az áldozat fiát gyanúsították meg...
görbetükör
Ezért vagyok én ellene a halálbüntetésnek.
Nem a gyilkost védem, az megérdemli. Túlontúl sok a téves ítélet. Túlontúl sok ember halna meg ártatlanul a gyilkosságokon kívül.
Vajon ha a fiát annak idején halálra ítélték volna, előtte, vagy utána derült volna ki a téves ítélet???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.