Szerdán változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzetre számíthatunk. Estétől egyre nagyobb területen képződik köd és rétegfelhőzet (kiemelten az Északi-középhegység tágabb környezetében és a főváros környékén), amelynek egy része csütörtökön napközben is tartósan megmaradhat.

Ködös, de továbbra is enyhe idő várható

Fiatalok sétálnak Nagykanizsán az Erzsébet téren a 18 fokos melegben 2019. december 18-án. Szokatlanul enyhe az időjárás kontinensünk nagy részén. Magyarországon 19-én a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 16 fok között várható. MTI/Varga György

Csütörtökre a legtöbb helyen megvastagszik a fátyolfelhőzet, általában szűrt napsütésre számíthatunk. A borult, ködös tájakon jelentéktelen szitálás előfordulhat. Délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás, csütörtökön mindössze az Észak-Dunántúlon lehetnek élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol gyenge fagy is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 8 és 16 fok között várható, de a tartósan borult, ködös tájakon néhol 6,7 fok is előfordulhat.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.