A Mátrai Erőmű megvételével az állam is tulajdonossá vált az erőmű területén lévő, szennyvíziszap feldolgozását végző Geosol Kft.-ben – mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke. Korózs Lajos választ vár arra, hogy visz-e a társaság külföldről szennyvíziszapot Visontára.

Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Geosolnak, amely Mészáros Lőrinchez köthető, decemberben, egy héttel az erőmű állami megvétele előtt módosult a környezethasználati engedélye. Korózs Lajos szerint ezzel a társaság az erőmű történetében példátlan mértékűre növelte a feldolgozható szennyvíziszap mennyiségét.

Korózs Lajos arról is beszámolt, hogy nem kapott kielégítő választ az illetékes tárcától az erőmű területén történt haláleset körülményeivel kapcsolatban, ezért további kérdései vannak. Emlékeztetett:

egy fiatalember azért vesztette életét, mert megrogyott a zagytározó gátja, ami maga alá temette a férfi munkagépét.

A politikus arra ugyan választ kapott, hogy a zagytározóban nincs veszélyes hulladék, arra azonban nem, hogy miként ázhatott át és rogyhatott meg mintegy húsz méter hosszan annak gátja. Megjegyezte ugyanakkor: az államtitkári válaszból kiderül, hogy rendőrségi vizsgálat zajlik az üggyel kapcsolatban.

Korózs Lajos választ vár arra is: milyen karbantartási tevékenységet végez az erőművel szerződésben lévő Szénégető Kft., és mely munkákat látja el az erőmű saját karbantartó cége.

Az MSZP-s politikus kérdést kapott Gyurcsány Ferenc DK-elnök ellenzéki összefogást szorgalmazó felhívásáról. Úgy felelt: Gyurcsány Ferenc csupán azt mondja, amit a szocialisták már a 2018-as választás előtt is hangoztattak, azt, hogy teljes ellenzéki összefogásra van szükség egyetlen ellenzéki miniszterelnök-jelölttel.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.