Vlogot indított a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium diákja. S. Levente édesanyjánál és testvérénél koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, a fertőzöttek a Szent László Kórházban vannak, ő a család többi tagjával pedig a Kútvölgyi kórházban van. A fiú osztálytársai összefogtak és megbeszélték, hogy minden nap visznek neki és családjának is ebédet.

Két hete, hétfőn, március 2-án anyukám belázasodott, és az állapota nem javult. Keddre az egyik testvérem is belázasodott

- meséli vlogja első részében a Toldy Ferenc Gimnáziumba járó diák, akinek édesanyjáról csütörtökön derült ki, hogy koronavírusos.

Levente péntek óta van karanténban, miután édesanyjának és testvérének pozitív lett a koronavírus tesztje.

Csapattársai kérték, hogy csináljon egy vlogot, ahol megmutatja, hogy hogyan telnek a karanténban töltött napok a Kútvölgyi Kórházban – írja az Eduline.

Levente tesztje eddig negatív, de akkor is legalább másfél hét karantén vár rá, ha a teszt mindvégig negatív marad.

Levente a vlog második részében arról is mesélt, hogy nehézséget jelentett számukra a háziállatok ellátásának megszervezése, ám végül ezt sógora magára vállalta – írja az Index. A csomagok átadása az elmondottak alapján viszonylag gördülékenynek tűnik: azt mindkét intézményben be kell adni a portásnak, aki átadja azt a nővéreknek, akik odaadják azt a betegeknek. Óvintézkedésből a Kútvölgyiben fel kell venni a maszkot, mielőtt nyitnák az ajtót. 

A fiú azt mondja, kevés a felszerelés a kórházban, ezért a nővérek mindig valamilyen eseményhez (hőméréshez, ételbeadáshoz) kötik a csomagok beadását, ugyanis a maszkot minden esetben el kell dobni használat után – abból pedig kevés van.

A wifi jó, a szoba rendben van

- mondja.

A videóban elhangzik, hogy édesanyja 13 napig lázas volt – a betegség egyébként ezzel indult nála: lázzal, amit erős fejfájás és ízületi fájdalmak követtek. Testvére három nap alatt keveredett ki a tünetekből. Nála hőemelkedéssel kezdődött, amit enyhe köhögés és erős fejfájás követett.

Forrás: Eduline, Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.