A járványhelyzetben mutatott kimagasló munkájukért minden egészségügyi dolgozó ingyenes közösségi utazásra jogosult a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM ) miniszter-helyettese elmondta, hogy csökkent a forgalom a közösségi tereken. Éjféltől kijárási korlátozás lépett életbe, az alacsonyabb forgalom miatt tömegközlekedés további csökkentése mellett döntött- a tanszüneti menetrendre állnak át.

A Volán-buszok esetében a szombati menetrend lép életbe április 1-jétől. A MÁV és Volán járatait össze fogják hangolni, leállítják azokat a buszjáratokat, amelyek vasúti közlekedéssel pótolhatóak.

A járványhelyzetben mutatott kimagasló munkájukért minden egészségügyi dolgozó ingyenes közösségi utazásra jogosult a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Schanda Tamás arra kér mindenkit, hogy ha nem elkerülhető az utazás, akkor telefonon keresztül applikációval vásároljanak jegyet. Az akadálymentesítésen dolgoznak, a vakok-és gyengénlátók ingyen utazhatnak a Volán járatain. A márciusi bérleteket április 15-ig fogadják el a távolsági buszok járatain.

Ingyen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön az egészségügyi dolgozók

Schanda elmondta, hogy tegnap jelentős számú torlódás alakult ki az áruforgalomban résztvevő járművek között a határon, amit reggelre sikerült megoldani. Hozzátette: a zökkenőmentes áru-és teherszállítás nemzeti érdekünk.

A koronavírus megfékezését célzó kormányrendelet értelmében intézménylátogatási tilalom lépett életbe a felsőoktatásban, és elindult a távoktatás. A rendelet 27-én hatályát vesztette, az ITM azonban felszólította az intézményeket, hogy rektori utasítás keretében hosszabbítsák meg a távoktatást. Schanda szerint az egyetemek vezetői felelősen jártak el- szemben az ellenzékkel- és jövőhétre is meghosszabbították a távoktatást.

A folyamatosan áruszállítás érdekében egyszerűbé tették az új munkavállalók felvételét, fogyasztóvédelmi hatóság folyamatosan ellenőrzi a termékek árait.

Cikk- és címlapkép. MTI/Mónus Márton

(atv.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.