A koronavírusos háziorvos betegsége nagyjából két hete kezdődött, magas lázzal és hidegrázással – írja az atv.hu.

Szombaton László Imre, Újbuda DK-s polgármestere jelentette be online sajtótájékoztatóján, hogy a XI. kerületben két háziorvost is megfertőzött a koronavírus.

László Imre elmondta, a két megbetegedés súlyos következményekkel jár, ugyanis a két háziorvos közül az egyik a tízezer lakosú Őrmezőn dolgozott, ahol mostanra orvos nélkül maradtak az emberek. Méghozzá azért, mert a városrészben három háziorvos teljesített szolgálatot a járvány megérkezéséig, közülük az egyik azért eset ki a munkából, mert 65 év feletti, egy másik azért, mert transzplantációs műtétje miatt szintén veszélyeztetett, most pedig kiesett a munkából az utolsó háziorvos is. Hozzátette, a másik megbetegedett háziorvos Gazdagréten dolgozott.

Az egyik koronavírussal fertőzött újbudai háziorvos név nélkül, telefonon nyilatkozott az ATV Híradójának szombat este. Mint elmondta: betegsége körülbelül két hete kezdődött magas lázzal és hidegrázással.

Gyanús is volt, hogy esetleg lehet a koronavírus, úgyhogy azonnal szóltam mindenhova, ahova szükséges volt, és önkéntes karanténba helyeztem magam

— mondta az orvos, aki szerint

a magas lázas időszakban mindene fájt: a bőre, az izmai, a végtagjai, a szeme.

"Szinte a hajam is fájt" – tette hozzá.

Volt hőemelkedése, hasmenése, köhögött és iszonyúan fáradtnak érezte magát, a tünetei pedig időnként vissza-visszatértek.

Az első pillanatban szólt a háziorvosának, amikor lehetőség volt az otthoni tesztelésre, akkor megrendelte a háziorvosa, a mentősök végezték el rajta a tesztet, másnap meg is volt az eredmény, azóta pedig hatósági házi karanténban van. Arról tud, hogy van még egy beteg orvos a kerületben, arról viszont, hogy más orvos megfertőződött volna, nem tud.

Arról is beszélt, hogy amikor még dolgozott, még csak sebészi maszkot és kézfertőtlenítőt kaptak, de egyáltalán nem számított arra, hogy megbetegedhet.

Akkor mehet vissza dolgozni, ha három egymást követő tesztje negatív lesz.

Forrás: ATV, 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Többször is szexuálisan zaklatta László Imre, az ellenzék újbudai polgármestere az egyik női beosztottját, egy orvosnőt 2012 környékén.
"Lehúzta a sliccét, elővette a nemi szervét, és kérte, hogy simogassam meg. Teljesen le voltam döbbenve, szóhoz sem tudtam jutni"
"Azt mondta, nagyon szeretné, és nagyon akarja. Mondtam, hogy szó sem lehet róla. Ezután megkérdezte tőlem, tudom-e, hogy ő a klinika orvos-igazgatója? Mondtam, hogy tisztában vagyok ezzel, de nem erre vettek fel. Orvos vagyok, nem utcalány."
Ennyit László Imre DK-s polgármesterről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.