Több megyében is alig terjed a járvány.

Koronavírus: ezek a magyar megyék a legbiztonságosabbak a járvány szempontjából

Magyarország nemrégiben a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába lépett. Bár ez nem jelenti azt, hogy a járvány véget ért az országban – hiszen a napi adatok alapján továbbra is emelkedik az esetek száma –, akad néhány olyan megye, amelyeket akár vírusmentes övezetté is lehetne nyilvánítani.

A Menedzsment Fórum kedden készített egy összeállítást az eddig rendelkezésre álló adatokból. Ez alapján kiderült, hogy négy olyan megye is van az országban, ahol szinte alig – vagy már nem is – terjed a koronavírus.

Az ország nyugati részén, Vas megyében több mint egy hónapja csak 14 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Így – tekintve, hogy a gyógyulási időszak két-három hetet vesz igénybe – a régió koronavírusmentesnek is tekinthető – írja a lap.

Tolna megyében április 23-a óta mindössze 17 fertőzöttről tudnak, míg Hajdú-Bihar megyében április 25-e óta összesen 23 igazolt koronavírusos beteget kezelnek. Bács-Kiskun megyében pedig április 18-a óta 23 fertőzöttel stagnál a betegek száma – derült ki az MFOR összesítéséből.

Forrás: MFOR/Blikk

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.