A leendő magyar űrhajós mintegy 31 napon át hajtja végre azt a 8 tudományos kísérletet, amelyet magyar egyetemekkel közösen választottak ki a programra, és 12 magyar fejlesztésű műszert visz majd magával az állomásra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.

Szijjártó óriási fejleményekkel rukkolt elő a magyar űrporgram kapcsán: kiderült, mi lesz a leendő magyar asztronauta feladata
Fotó: KKM

Szijjártó Péter azt írta, hogy célegyenesbe érkezett a magyar nemzeti kutatóűrhajós-program, 244 jelentkezőből immár megvan, hogy ki az a 4 ember, aki részt vesz a további felkészülésben az űrrepülésre.

A kormány az amerikai Axiom Space-szel együttműködésben hajtja végre a missziót, amelynek részleteiről hétfőn telefonon egyeztetett a vállalat vezérigazgatójával, Michael Suffredinivel.

A misszió keretében a leendő magyar űrhajós mintegy 31 napon át hajtja végre azt a 8 tudományos kísérletet, amelyet magyar egyetemekkel közösen választottak ki a programra, és 12 magyar fejlesztésű műszert visz majd magával az állomásra.

Az Axiom Space és az amerikai űrkutatási és űrhajózási hivatal (NASA) közötti tárgyalások alapján az űrrepülés várható időpontja a jövő év vége vagy 2025 eleje lesz.

A misszióról szóló szerződést véglegesítést követően, hamarosan aláírják – olvasható a bejegyzésben.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
MOST JÖTT A FRISS HIR !!!ORBANISZTÁN ŰRHADEREJÉNEK DANDÁR TÁBORNOKÁVÁ KI NEVEZTÉK NOVÁKOVICS KÁTYA ÁLLAMFŐ FÉRJÉT !!! OKJ-és ALEZREDEST !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
És mi van azokkal, akik az eddigi négy magyar műholdat (MASAT, SMOG-P, ATL-1, SMOG-1) megalkották, pályára állították és az utolsót most is üzemeltetik? Most szerelik készre az ötödiket (MRC-100)!
Fenyöfa58
MOST JÖTT A FRISS HIR !!!ORBANISZTÁN ŰRHADEREJÉNEK DANDÁR TÁBORNOKÁVÁ KI NEVEZTÉK NOVÁKOVICS KÁTYA ÁLLAMFŐ FÉRJÉT !!! OKJ-és ALEZREDEST !!!
simmering73
Az lenne az óriási ha az infláció már egyszámjegyű lenne.
balos
A nemzeth űrhajósa fogja lefaragni az űrbe érő inflációt?Erre van pénz?A csalárd maffia kurmánynak?A vármegyei urakat mikor lövik ki az zűrbe?
jáger laszló
Fantaxtikus!!
Na és ebből mennyi lesz a profit,mert eddig csak költöttünk rá!!???
csak kérdezem
ennyi
barátilag
J.L.
amortizáltok
téged kéne a vityáddal oda küldeni még időben vagytok akár olyan egyutasra is
szép új világ
Azért oda kell majd figyelni az űrhajósunkra, nehogy teli plakátolja az űrállomás oldalát.
Yoda69
Mennyibe faj ez vajon az adofizetoknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.